test

Ibrahimović: Želimo da Crna Gora bude dio jake, stabilne i ujedinjene Evrope

Standard

17/06/2022

09:50

Energetska bezbjednost, ekonomski razvoj i zaštita životne sredine su postali glavni, uzajamno povezani ciljevi i prioriteti svih nacionalnih ekonomija u svijetu. Obezbjeđivanje dovoljnih količina energije na ekonomski i ekološki prihvatljiv način je cilj svake države, kao i cilj na svjetskom nivou, saopštio je potpredsjenik Vlade Ervin Ibrahimović u Ohridu i dodao da je Crna Gora je odlučna da prati globalni i evropski trend koji čistu energiju prepoznaje kao proizvod od posebnog značaja, a životnu sredinu kao jedan od najvažnijih resursa.

“Želimo da naša zemlja bude dio jake, stabilne i ujedinjene Evrope i u tom cilju ćemo nastaviti da ispunjavamo sve obaveze i rešavamo sve izazove koji se pojave na našem putu ka Evropskoj uniji. Istovremeno, posvećeni smo očuvanju i jačanju dobrosusjedskih odnosa, regionalne stabilnosti i uzajamne saradnje sa svim zemljama Zapadnog Balkana”, naglasio je Ibrahimović.

U Ohridu se održava trodnevna međunarodna konferencija „Prespanski forum za dijalog 2022“ koji okuplja lidere Zapadnog Balkana i zvaničnike Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država.

Prespanski forum, u organizaciji Ministarstva spoljnih poslova Sjeverne Makedonije pod nazivom “Oblikovanje budućnosti Zapadnog Balkana u savremenoj evropskoj sigurnosnoj arhitekturi” je dobra prilika da se zemlje Zapadnog Balkana blagovremeno i ažurno pozabave tekućim ekološkim i klimatskim izazovima tako što će se održivi ravoj, efikasnost resursa i zaštita prirode staviti u srce svih ekonomskih aktivnosti.

Ostavite komentar

Komentari (0)