Izvor:Nova M

Joković: Dogovor u vladajućoj većini je moguć, nijesam za smjenu ministarke prosvjete Vesne Bratić

Dogovor za rješenje trenutne političke krize je moguć, kazao je za Novu M lider SNP-a Vladimir Joković. On kaže da su protesti koje najavljuje DF poslednja opcija. Smatra da je apsurd što predstavnici najveće koalicije ne čine Vladu, ali ističe da nije za smjenu aktuelne ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić.

Protesti koje za septembar najavljuju lideri DF su legitimni, kaže za Novu M predsjednik SNP-a Vladimir Joković. No, ipak, umjesto protesta kao rješenje vidi smjenu onih protiv kojih se protestuje.

„Naše potpuno zalaganje je da parlamentarna većina u komunikacija sa Vladom dođe do rješenja. Ima niz načina na koje se može riješiti trenutna parlamentarne kriza a jedan je od poslednjih kada već pregovori ne daju riješenje, to što je najavo DF – protesti”, rekao je lider SNP-a.

Apsurd je, kaže Joković, da predstavnici koalicije, koja je dobila najviše povjerenja građana na izborima, nijesu u Vladi.

“Ono što je bitno u pregovorima je zaključak svih da je potrebno mijenjati Vladu, rekonstrukcijom ili novom vladom iskristalisale su se te dvije opcije. Vjerujem u dogovor. Vjerujem u kondiciju svih nas da ne bi oni koji su izabrali Vladu morali da protestuju protiv te Vlade“, ocijenio je on.

Joković je osvrnuo i na izjavu predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića koji je kazao da se nada da će na toj poziciji biti do 2024. godine.

“To neće zavisiti od premijera i njegovog nadanja, na nas niko ne može vršiti uticaj, želimo saslušati naše partenere ali najviše želimo slušati građane i upravljati se prema njihovim željama i težnjama“, rekao je on.

Na pitanje da li podržava ministarku prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesnu Bratić, koju od dolaska na tu funkciju prate brojne kontroverze, ali i zbog čijih spornih odluka građani u više crnogorskih opština zahtjevaju njenu smjenu, on je kazao da nije za njemu smjenu.

“Ja nijesam za smjenu Bratić, vjerujem da ona u određenim trenucima i oblastima radi dobre stvari. Vjerujem da je nemoguće voditi sva ta četiri ministarstva i novom rekonstrukcijom Vlade to treba segmentirati“, poručio je Joković.

Smatra i da je Crnoj Gori prijeko potreban Zakon o porijeklu imovine, koji je najavio potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

“Potpuno ćemo podržati takve zakone, vjerujem da će ti zakoni otkriti i pokazati ko su bili oni koji su u najvećoj mjeri opljačkali državu CG i opljačkali preko toga sve građane Crne Gore. Dakle, prema takvim ova vlast apsolutno ne treba da ima milosti, što se tiče skladištenja duvana u luci Bar i zabrane skladištenja ne ocrnjenih akciza cigara, takozvani tranzit i skladištenje u bezcarinskom prostoru i to u potpunosti podržavam”, istakao je Joković.

Pored aktuelnih političkih tema Joković se osvrnuo i na ekonomiju i rast cijena osnovih životnih namirnica. Navodi da to nije volja Vlade, već posljedica povećanja cijena naftnih derivata na svjetskom tržištu ali i da je odgovornost njegove partije manja, samim tim sto nema predstavnike u Vladi.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Državljanin Belgije stradao na Komovima

Državljanin Belgije stradao je tokom planinarenja na Komovima, potvrđeno je portalu RTCG iz Operativno-komunikacionog centra Uprave policije.

Književno veče “Andrić-Crnjanski: Sudbine i komentari” u Herceg Novom

Književno veče "Andrić-Crnjanski: Sudbine i komentari" biće održano večeras od 20 sati u Kući nobelovca Iva Andrića...

Da li je Vulin, koga je odavno trebalo proglasiti...

Informaciju da će Vulin boraviti u crnogorskoj prijestonici turizma osvanula je još juče na Twitter nalozima crnogorskih...

Demokrate: Šta će Abazoviću kriptovani telefon

Iz te partije su reagovali na saopštenje GP URA, u kojem su kazali da su Demokrate postale...

Novaković Đurović: Konačno idemo ka sanaciji deponije na obali...

Kako je rekla ministarka, Opština Mojkovac će imati veliku podršku Ministarstva. "Sigurna sam da...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare