test

Joković: I dalje želimo da se formira 44. Vlada, podržavam Kovača i Damjanovića, ne znam ko je snosio troškove puta u Banjaluku

Standard

11/01/2023

13:17

Lider SNP-a i potpredsjednik Vlade Vladimir Joković kazao je, na konferenciji za novinare, da i dalje žele da se formira 44. Vlada Crne Gore.



“Ostajemo pri tome da se nastave dogovore, nećemo biti prepreka tome”, naveo je Joković.

Kaže da su tražili samo jedno “dajte nam na papiru oko čega se izjašnjavamo”.

“Treba da se dogovorimo da imamo jedinstvenog kandidata na predsjedničkim izborima. Želimo da prvo budu predsjednički izbori, da potpuno razvlastimo DPS”, kazao je Joković.

“Neki iz DF-a, Nebojša Medojević, kazali su da potopuno porekidaju saradnju sa SNP-om i GP URA, voljeli bi da vidimo razlog za to. Što se tiče SNP-a cilj je potpuno razvlašćivanje DPS-a”, kazao je Joković.

On je negirao, kako je kazao, spinove da je SNP kriv za neuspjeh pregovora.

Joković je kazao da je “Republika Srpska fakat”. To je rekao povodom odlaska ministara Kovača i Damjanovića na proslavu dana RS.

“SNP podržava srpski narod bilo gdje da se nalazi. Republika Srpska je fakat, ona je proizvod Dejtonskog dogovora. Ona je potpuno jednak entitet. Poštujemo cjelovitost i integritet BiH ali itekako poštujemo i RS”, kazao je Joković.

On, takođe, navodi da se oni koji su najviše napadali prisustvo ministara u Banja Luci, kaže Joković, skoro niko nije oglasio povodom ranjavanje mladića na Kosovu.

“Na Vladi nije bilo platforme o odlasku ministara na proslavu dana RS”, navodi Joković. To je kazao odgovarajući na pitanje ko će snisiti troškove njihovog odlaska tamo.

‘Ne znam ko je snosio troškove, mišljenje o tome će dati ministri”, kazao je Joković.

Joković negira da im je bilo ko sugerisano da ne idu u formiranje 44. Vlade.

On je rekao da bi vrlo brzo trebalo da budu raspisani predsjednički izbori. Navodi da nemaju ništa protiv da Miodrag Lekić bude i zajednički predsjednički kandidat.

Odgovarajući na pitanje kako komentariše učešće predsjedika opština Nikšić, Berane, predsjednika Skupština Danilovgrad, Herceg Novog i Tivat, na sjednici Odbora za dijasporu Srba u regionu Skupštine Republike Srbije, Joković kaže da bi ovdje ljudi željeli da svađaju region, te da oni to ne žele. Kaže da svako može da ide da razgovara sa kim hoće i gdje hoće.

“Neka posćećuje ko god koga hoće, a posebno želim da svi dolaze u Crnu Goru”, kazao je Joković

Kaže da nije upoznat sa porukama koje su tamo saopštili i naveo da nije saglasan sa njima ukoliko su suprotne interesima Crne Gore.

Kazao je da ne misli da predsjednički i parlamentarni izbori ne treba da budu istog dana.

Izvor (naslovna fotografija):

Screenshot

Ostavite komentar

Komentari (0)