test

Joković za Standard: Bolje da su oni koji su smijenili Damjanovića smijenili sami sebe

Standard

21/10/2021

18:24

Predsjednik SNP-a Vladimir Joković poručio je u izjavi za Standard, povodom smjene v.d. direktora Uprave prihoda i carina Aleksandra Damjanovića, da bi bilo pametnije da oni koji su ga razriješili smijene sami sebe umjesto što čine ovakve stvari građanima i istinskim borcima za promjene u Crnoj Gori. On je kazao da u ovom trenutku svi treba da budu svjesni da preostaje ili rekonstrukcija Vlade ili to da vjerovatno Vladu nećemo imati.

Joković je izjavio da ga je iznenadila smjena Damjanovića, koji je, prema njegovim riječima,, odradio posao na čelu Uprave na najbolji mogući način.

Lider SNP-a smatra da oni koji se svih ovih godina nijesu ni borili ni žrtvovali za promjene u Crnoj Gori nemaju senzibilitet prema onima koji jesu, a pri tom određuju ko će išta biti, što, kako je istakao, nije nešto što će im donijeti dobro.

Stoga bi, dodao je, bilo pametnije da su sami sebe promijenili.

“Nas je iznenadila smjena Damjanovića. On je po našem skromonom sudu odradio posao na čelu Uprave prihoda i carina na najbolji mogući način. Iako nije član SNP i mi po tom pitanju ne možemo preduzimati neke značajne korake, ali smatramo da oni koji ovako mijenjaju ljude, a birali su ih oni sami, mislimo da bi kud i kamo bilo mnogo pametnije da sebe same promijene nego što ovo čine sa građanima Crne Gore i istinskim opozicionim borcima za promjene u Crnoj Gori. Oni koji su došli na vlast bez ikakve žrtve za ono što smo mi postigli i za on što smo se mi borili trebaju da imaju senzibilitet prema onima koji su se svo vrijeme borili. I sada ti isti određuju ko, šta i kako će biti u Crnoj Gori. Mi u SNP-u mislimo da to nije dobra stvar i mislimo da to nije nešto što će dobro donijeti onima koji to čine”, rekao je Joković.

On je, odgovarajući na pitanje da li su mu u ovom trenutku izgledniji novi izbori ili dogovor unutar vladajuće koalicije, rekao da svi moraju biti svjesni da postoji izbor između jedne od dvije opcije.

“Mislim da u ovom trenutku svi treba da budemo svjesni jedne stvari. Ili ćemo rekonstruisati Vladu ili vjerovatno nećemo imati Vladu. Pa ko želi jedno ili drugo neka bira”, zaključio je Joković.

Izvor (naslovna fotografija):

Vladimir Joković

Ostavite komentar

Komentari (0)