test

Joković za Standard: Nastaviću da razbijam SNP kao što smo razbili na izborima u Beranama

Standard

12/02/2018

14:29

Vladimir Joković

Predsjednik SNP-a Vladimir Joković za Standard poručuje da će nastaviti da “razbija” tu stranku na isti način kako su “razbili” na izborima u Beranama gdje su sačuvali vlast.

Joković je to saopštio pošto ga je istaknuta članica SNP-a i bivša poslanica Snežana Jonica optužila da je on doveden po zadatku da razbije stranku, na isti način na koji je Stipe Mesić, inače posljednji predsjednik Jugoslavije, poručio “Jugoslavije više nema”.

“Nastavićemo da razbijamo SNPkao što smo razbili na izborima u Beranama”, odgovara Joković.

Jonica i dio njenih istomišljenika sinoć su napustili sjednicu Glavnog odbora SNP-a jer nije prihvaćen njihov prijedlog da se razgovara o jedinstvu partije. Jonica je tada poručila da aktuelnom rukovodstvu ne treba jedinstvo SNP, “nego da mi odemo iz SNP. E to gledati neće”.

Poruku “E, to gledati neće”, Joković ne doživljava kao prijetnju.

“Tu izjavu ne doživljavam nikako.  SNP će nastaviti svojim putem i imaće svoju snagu. Vladimir Joković je došao da unaprijedi SNP. Nastavićemo putem iz Berana. Najmanje što nam je trebalo i pitanje je zašto su oni koji su prvi put došli poslije uspješnog rezultata iz Berana i kad njihov zahtjev o formiranju odbora i raspoređivanju sredstava nije prihvaćen, okomili su se na rukovodstvo. Time je nanesena mala šteta, ali i ja poručujem svima da su maske pale i idemo dalje”, zaključio je on.

Vladimir Joković je izabran za predsjednika SNP-a na osmom vanrednom kongresu stranke 13. avgusta 2017. godine.

On je tada osvojio 224 glasa, Jonica je dobila 199 glasova, a  bivši savjetnik u poslaničkom klubu Goran Dašić četiri glasa.

Milica Minić

Izvor (naslovna fotografija):

Vladimir Joković

Ostavite komentar

Komentari (0)