test

Jonica se pita: Joković da osigura javna izvinjenja za psovke i uvrede, pa će moći da bude šef!

Standard

10/10/2017

13:16

Pismo Jokoviću

Snežana Jonica, koja je javnosti poznata kao jedna od “najglasnijih” crnogorskih poslanika prošlog saziva Skupštine Crne Gore, opravdaće tu reputaciju i kad ćuti. Upravo to namjerava da uradi i sjutra jer zajedno sa 63 od 127 članova Glavnog odbora SNP-a neće doći na sjednicu koju je zakazao predsjednik, Vladimir Joković, saznaje portal “Standard”.

To, između ostalog, znači da Joković neće moći, iako je naumio, da raspusti sve lokalne odbore isključujući mojkovački, cetinjski, petnjički i onaj u Tuzima jer se u ta četiri grada uskoro održavaju izbori.

Da mu je fotelja u kojoj sjedi postaje uska, odlično zna i sam Joković jer je još 26. septembra dobio pismo koje je potpisalo 63 od 127 članova Glavnog odbora, u kom mu istaknuti članovi, među kojima je Jonica, poručuju da neće prisustvovati sjutrašnjoj sjednici.

Takođe, prema našim informacijama, ova 63 potpisnika “u štihu” imaju još, najmanje jednog člana, čiju su podršku ranije osigurali. To je bivši predsjednik stranke, Srđan Milić.

Oni su definisali i uslove pod kojima će doći na sjednicu GO. Ima ih pet i oni se, uglavnom, svode na to da se članovi bliski Jokoviću, među kojima je predsjednik opštine Berane, Dragoslav Šćekić, javno izvine ljudima koje su, kako se navodi u pismu, šamarali, psovali i kojima su prijetili.

Takođe, izvor “Standarda” iz SNP-a navodi da je, nakon kongresa u avgustu, Joković “počeo rat” i “revanšističko” ophođenje prema članovima koji su bliski Jonici. To se, kako smatraju, najbolje pokazuje na primjeru Šeka Čilović. Njega je, s mjesta pomoćnika sekretara za komunalno stambene poslove i saobraćaj, smijenio Dragoslav Šćekić i to nakon što je Čilović podržao Jonicu.

Sve to su, u pismu koje je poslato 26. septembra, redom nabrojali:

“Da koristeći nadležnosti Predsjednika Partije obezbjedite da se radni status i pozicija Šeka Čilovića u Opštini Berane vrati u stanje prije Kongresa;

Da se Rade Vojvodić javno izvini za šamaranje Gorana Dašića;

Da se predsjednik OO Berane u ime svojih članova odbora javno izvini za niz prijetnji i uvreda upućivanih tokom i poslije Kongresa “neistomišljenicima”;

Da se predsjednik OO Berane Dragoslav Šćekić kao prvopotpisani od tkz 55 članova tadašnjeg GO na nizu saopštenja koja su upućivana preko medija u predkongresnom periodu, na isti način dakle preko medija izvini za besprizorne uvrede i neistine upućene u tim tekstovima dr Branku Ivanoviću, Radomanu Gogiću, dr Miloradu Bakiću, Spasoju Kovačeviću, Slađani Živković i Snežani Jonici;

Da se v.d. predsjednika OO Ulcinj, Andrija Ćetković preko medija izvini za vulgarnu psovku upućenu Slađani Kaluđerović”.

Iza ovog saopštenja stoji većina članova GO i lokalnih odbora iz Cetinja, Tivta, Podgorice, Pljevalja, Petnjice, Kolašina, Danilovgrada, Gusinja, Budve i Bijelog Polja.

Rožajci su “pola-pola”, u Plavu imaju jedan od tri potpisa, dok niko iz Berana, Herceg Novog, Ulcinja, Plužina, Šavnika, Nikšića i sa Žabljaka nije saglasan sa ovom inicijativom.

Jonica sve ovo nije htjela ni da potvrdi ni da demantuje.

“Kao što znate, od Kongresa nisam dala nijednu izjavu. O unutarpartijskim pitanjima nisam niti ću ikada govoriti u medijima. To je princip od kojeg neću nikada odustati jer strogo poštujem Statut”, kazala je Jonica za “Standard”.

Portal “Standard” objavljuje pismo u cjelosti koje možete pročitati na OVOM LINKU.

Izvor (naslovna fotografija):

Pismo Jokoviću

Ostavite komentar

Komentari (0)