test

Katnić: Izazivanje haosa na Balkanu planirano i 2016.

Standard

04/03/2022

21:49

Donedavni specijalni državni tužilac Milivoje Katnić kazao je da okolnosti u Crnoj Gori koje vode opstrukciji i novom poprištu ruskog izazivanja haosa u regionu nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim i da o tome treba razgovarati, bez dizanja panike, te racionalno saopštiti građanima o čemu je riječ.



“Ta opstrukcija je planirana 2016. za vrijeme parlamentarnih izbora i sve je bilo pripremljeno da to bude na Balkanu, imajući u vidu da smo pogodni za tu situaciju”, kazao je Katnić u emisiji “Hej Sloveni””.

Prije dešavanja 2016. je vršena opstrukcija državnih organa, navodi, kada je govoreno da kroz postojeće institucije ne mogu riješiti probleme, već da je potrebno izaći na ulicu.

“Sada je to, zbog čega posebno zebem, otišlo i dalje”, naveo je Katnić, objašnjavajući da u Crnoj Gori ne ljudi na čelu svih vodećih institucija.

Godine kada su se održavali parlamentarni izbori, 2016. navodi Katnić, postojale su informacije da se nešto dešava, međutim, dolaskom osobe Mirka Velimirovića, koji se prijavo u MUP i saopštio informacije koje je imao, preduzete su neophodne mjere.

Govoreći o državnom udaru, Katnić dalje navodi da je cilj bio da se nasilno eliminiše i likvidira specijalna policijska jedinica koja je bila smještena na Zlatici od ruske jedinice koja je pod rukovodstvom GRU-a.

“I nakon parlamentarnih izbora građani ubijede da su izbori pokradeni, te da se navedu na nasilan ulazak u skupštinu”, dodao je Katnić.

Na pitanje da li je tačno da je tim planom predviđena i lividacija predsjednika Mila Đukanovića, Katnić odgovara potvrdno.

Odnos predsjednika Srbije Aleksandra Vučića prema tim događajima Katnić kaže da je apsolutno siguran da određene državne strukture Srbije su učestvovale u tome.

“Sada sam uvjeren da je Vučić naslućivao da se to dešava i pokušao da prikrije”, kazao je Katnić.

Za sukob u Ukrajini kaže slijedeće:

“Generalno gledano, po međunarodnom pravu i po UN , riječ je o vojnoj agresiji i tu ne bi imalo što da se doda, osim da se vrši jedna opšta opstrukcija civilizovane zemlje sa svim značajnim resursima”, kazao je Katnić.

Kaže da nije u penziji jer je nije ostvario, ali da nekoliko dana ne obavlja svoj posao.

Izvor: Gradski portal
Izvor (naslovna fotografija):

Milivoje Katnić

Ostavite komentar

Komentari (0)