test

Konjević: Vukšić treba da podnese ostavku zbog blamaže koja će nanijeti nemjerljivu štetu Crnoj Gori

Standard

19/03/2021

17:58

Predsjednik SDP Raško Konjević kazao je nakon današnje sjednice Odbora za bezbjednost, na kojoj je saslušavan potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, da je ustupanje osjetljivih podataka države članice NATO ozbiljan propust koji će nanijeti nemjerljivu štetu Crnoj Gori.

Konjević je kazao da je neprihvatljivo da se set obavještajnih informacija koje pripaduju državi članici NATO ne smije ustupati poslanicima, izrazivši, pri tom, sumnju da je iza toga stajala namjera direktora ANB Dejana Vukšića.

“Sumnjam da je to urađeno namjerno. Osim što je ime i prezime svakog operativca je otvoreno, otvorena su imena i operativaca članica NATO. Vukšić je znao da se radi o podacima druge države i zato izvodim zakljucak da je to uradio sa nekom vrstom namjere. Radi se o ozbiljnom propustu i kršenju zakona koji ce nanijeti nemjerljivu štetu Crnoj Gori. Poruka prema Abazoviću i institucijama je da ovu priču dovedu do kraja. Abazović nam je rekao da se sa Simijanovicem sreo tri puta. Ozbiljno sam zabrinut za kredibiletet našeg bezbjednosnog sektora. Mislim da Vukšić zbog ovog koliko je večera treba da podnese ostavku jer je ovo blamaža za nas bezbjednosni sektor. Vukšić to nije uradio iz neznanja jer idlično zna sta zakon predviđa u tim slučajevima. Ovo nije greškica, ovo je kršenje zakona koje se u obavjestajnim službama smatra aktom neprijateljstva” poručio je lider SDP.

Konjević je, kada je u pitanju slučaj Simijanović, ocijenio da postoji diskrepanca između onoga što je govorio Abazović i nalaza ANB-a. On nije želio da ulazi u iskrenost ili neiskrenost navoda Abazovića, ali izražava zabrinutost zbog toga što je Simijanović napustio crnu Goru koristeći falsifikovane putne isprave druge države.

“Ovdje postoji diskrepanca između onog što je govorio Abazović i onoga što su nalazi ANB. Stevan Simijanović po dokumentaciji ANB nije slučajni prolaznik kroz Crnu Goru i osoba koja ovdje nije imala neke ciljeve. Mislim da je to propust službe bezbjednosti”, rekao je on, navodeći da će na njegov predlog biti ponovo saslušani Abazović i direktor ANB Dejan Vukšić.

Rekao je i da

Izvor: Pobjeda

Ostavite komentar

Komentari (0)