test

Krivokapić čestitao Dan opštine: Bjelopoljci će već ove godine osjetiti boljitak

Standard

02/01/2022

15:08

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić čestitao je građanima i lokalnom rukovodstvu, Dan opštine Bijelo Polje 3. januar.



“Zbog izuzetnog položaja i nesagledivih prirodnih bogatstava, cijeli bjelopoljski kraj možda nikada u svojoj istoriji nije duže živio u blagodatima slobode i mira. Ove dvije neprocjenjive vrijednosti, mukotrpno stečene, ljubomorno čuvaju građani svih vjera i nacija, svjesni da bez njih nema ni kulturnog niti privrednog napretka i blagostanja”, navodi se u čestitki Krivokapića.

Prema njegovim riječima, povoljan tranzitni položaj, potpuna valorizacija planine Bjelasice i Đalovića pećine, održivi projekti od državnog značaja iz oblasti stočarstva, poljoprivrede, drvoprerade kao i budući poslovi u oblasti putne infrastrukture i energetike, predstavljaju snažne oslonce crnogorske privrede i Bijelo Polje čine jednim od lidera naše sjeverne regije.

“Otvorenost i spremnost grada da razvija projekte i saradnju sa međunarodnim organizacijama i stranim investitorima, poštujući i promovišući evropske standarde i vrijednosti, dobar su pravac koji će dodatno da osnaži i podrži Vlada Crne Gore”, navodi se u čestitki.

Krivokapić je naveo da su borba protiv politikanstva, klijentelizma, nepotizma i svih vrsta korupcije, te promocija kompetentnosti, tolerancije, dijaloga, dobrosusjedstva, zajedništva u reformskim procesima od opšteg interesa, jedina su perspektiva Bijelog Polja i Crne Gore.

“Već u 2022. godini, građani će osjetiti boljitak za koji su se nesebično zalagali i za koji se svakodnevno bore. Vrijedne Bjelopoljke i Bjelopoljci imaće razloga da svoju sudbinu u potpunosti vežu za svoj rodni kraj, koji sa ponosom čuva sjećanje na Avda Međedovića, Rista Ratkovića, Ćamila Sijarića, Miodraga Bulatovića, čija djela su značajan, originalni dio svjetske kulturne baštine. Njihova zaostavština, najbolji je dokaz i podstrek da Bijelo Polje može još evropskije, snažnije, još progresivnije i bolje”, zaključio je Krivokapić

Izvor (naslovna fotografija):

Zdravko Krivokapić

Ostavite komentar

Komentari (0)