test

Leposavić glasao za dokument u kojem su Mandić i Knežević proglašeni za – “proruske opozicione vođe”

Standard

16/12/2020

07:13

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević su u zvaničnom dokumentu koji je Vlada juče usvojila na onlajn sjednici označeni kao - proruske opozicone vođe.



U uvodnom dijelu ,,Informaciju o rezultatima obveznica na međunarodnom tržištu u 2020. godini” govori se, između ostalog, o mogućnosti da političke tenzije utiču na sprovođenje ekonomskih i drugih reformi i na sposobnost Crne Gore da otplati glavnicu i da vrši plaćanje kamate na obveznice.

Navodi se da je ,,politički ambijent značajno promijenjen” nakon što je u oktobru 2016. godine, dan prije parlaemntarnih izbora nekoliko osoba ,,uhapšeno u vezi sa pokušajem državnog udara”.

-Ova hapšenja i naknadne optužbe dovele su do bojkota skupštinskih zasijedanja od strane opozicionih partija. U junu 2017. Podignuta je optužnica protiv 14 lica, uključujući i dva ruska državljanina i dvojice pro-ruskih opozicionih vođa – navodi se u informaciji, , uz konstataciju da je Viši sud u Podgorici izrekao presudu u maju 2019. godine u kojom je proglasio krivim 13 osoba za pokušaj državnog udara.

Dajući unisono saglasnost na citirani document premijer Krivokapić i ministara zvanično su proglasili lidere DF-a Mandića i Kneževića ,,pro-ruskim opozicionim vođama”. Sa ovom konstatacijom saglasan je bio i ministar pravde Vladimir Leposavić koji je najavio da će – ukoliko ih Apelacioni sud pravosnažno osudi – predložiti da nova parlamentarna većina donase zakon o amnestiji dvojice lidera DF!

Sada je pitanje za DF, koji podržava Vladu Zdravka Krivokapića: da li je Leposavić obmanuo javnost kada je najavljivao amnestiju ili kad se koji dan kasnije saglasio sa optužbom da su Mandić i Knežević učestvovali, kao prorsuke opozicione vože, u pokušaju terorizma oktobra 2016?

Izvor: Pobjeda
Izvor (naslovna fotografija):

Dajući unisono saglasnost na citirani document premijer Krivokapić i ministara zvanično su proglasili lidere DF-a Mandića i Kneževića ,,pro-ruskim opozicionim vođama”

Ostavite komentar

Komentari (0)