test

Lunjić: Ove sedmice u planu zvanični razgovori DPS-a sa DUA i Forcom

Standard

19/04/2022

07:21

Demokratska partija socijalista (DPS) je sa Demokratskom unijom Albanaca (DUA) i Forcom imala neformalne razgovore u vezi sa formiranjem vlasti u Ulcinju tokom prošle sedmice i razgovori su tekli predviđenom dinamikom, kazao je za Antenu M predsjednik Opštinskog odbora DPS-a u ovom gradu Driton Lunjić.



– Planiramo zvanične razgovore tokom ove sedmice, najverovatnije od danas. Čekali smo da i DUA i Forca imaju spremne grupe za razgovore i ove sedmice bi trebalo da počnu zvanični razgovori sa njima – kazao je Lunjić.

DPS je demantovao nezvanične informacije da su pregovori usporeni jer i Forca i DUA žele mjesto predsjednika Opštine Ulcinj.

– Spora nema jer nijesmo zvanične razgovore ni započeli. Dakle nije tačna informacija da su razgovori zaustavljeni ili da ne teku svojim tokom. Funkcija predsjednika vjerovatno će biti definisana kada budemo imali zvanične pregovore – kazao je Lunjić.

Koalicija “Za novi početak” (URA, DP, SD, SDP i AA) na izborima 27. marta osvojila je 14 mandata na lokalnim izborima u Ulcinju. Lista koalicije DPS i Bošnjačke stranke osvojila je šest mandata, koliko je osvojila i DUA.

Forca je osvojila pet mandata, a Demokratska Crna Gora dva mandata.

Izbori su 6. aprila ponovljeni na jednom biračkom mjestu u Ulcinju, čiji ishod nije uticao na rezultat ostvaren 27. marta.

Izvor: Pobjeda
Izvor (naslovna fotografija):

Lunjić

Ostavite komentar

Komentari (0)