test

Mandić odgovorio na navode Medojevića: Niko neće posvađati Novu i SPC

S Rastoder

18/11/2020

15:26

Andrija Mandić nikada nije izjavio da su vladika Joanikije, sveštenik Gojko Perović i profesor Vladimir Božović prevaranti, i to je jedini naš komentar na sve ono što se danas pojavilo u medijima, a što je vezano za tumačenje određenih privatnih prepiski na fejsbuku, kazali su iz Nove srpske demokratije.



Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević ponovo je optužio Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori “da je učestvovala u prevari birača”.

Iz Nove srpske demokratije tvrde da nijesu odmah reagovali, “vjerujući da čitava CG zna da su NSD i njen predsjednik Andrija Mandić snažno vezani za SPC, patrijarha, sve njene vladike, sveštenstvo i vjerujući narod”

“No, kako prljava kampanja pojedinih medija i određenih lica prevazilazi granice dobrog ukusa, želimo da saopštimo ono što je već dobronamjernoj javnosti odavno poznato. Naime, vladika Joanikije, sveštenik Perović i profesor Božović su upoznali Andriju Mandića sa Zdravkom Krivokapićem i preporučili ga za čovjeka koji bi nosio izbornu listu već dogovorene velike narodne koalicije, koju je okupio DF. Nakon toga sastanka, kao što je prirodno, naš predsjednik Mandić je obavio razgovore sa predsjednicima PZP i DNP, informišući ih o ovom predlogu “,navodi se u saopštenju Nove. 

Nije nepoznato, kažu, da je Nebojša Medojević bio protivnik takve ideje i da je baš predsjednik Nove Andrija Mandić prelomio da svoje mjesto na listi ustupi Zdravku Krivokapiću.

“To je prvi put da je u DF-u neko od lidera povukao potez koji nije bio stvar dogovora i opšteg konsenzusa, što najbolje svjedoči o tome koliko je predsjednik NSD vrednovao predlog koji je došao od tako značajnih ljudi”, dodaju iz Nove.

To što, kako kažu, nedobronamjerni mediji, u privatnu prepisku Nebojše Medojevića sa fejsbuka, pokušavaju uvući NSD i Andriju Mandića i od njih napraviti nešto što oni nijesu, je, smatraju u Novoj, svojevrsni skandal, čije bi posledice trebale da nanesu štetu najjačoj vladajućoj stranci.

2Ovo je neprihvatljivo, posebno u svijetlu činjenica da je PZP nakon izbora formirao svoj posebni poslanički klub i odlučio da vodi svoju autonomnu politiku, opravdavajući taj potez jednostranom odlukom Andrije Mandića da svoje mjesto, suprotno njihovoj saglasnosti, ustupi nekome izvan DF. Dakle, NSD i Andrija Mandić će, kao i do sada, sve svoje stavove jasno i glasno saopštiti svima, rukovodeći se samo istinom, a o posledicama političkih poteza koje smo povlačili možemo svi davati različite zaključke i ocjene, kako ko procijeni”, dodaju u Novoj.

Dodaju i da je vladika Joanikije dugogodišnji prijatelj sa Andrijom Mandićem, “da mu je krstio ćerku, vjenčao brata i snahu, krstio sinovca… pa je taj pokušaj medija da traže pukotinu između predsjednika najjače vladajuće parlamentarne stranke, koja uz to, u svom imenu sa ponosom, jedina u skupštini CG, nosi i ime srpska, i uglednog srpskog vladike g. Joanikija, smiješan i ispod svakog, ne samo političkog, nego i ljudskog nivoa

Izvor: Pobjeda,

Ostavite komentar

Komentari (0)