test

Martinović: Demokrate će potpisati Memorandum ako se doda da nema saradnje sa DPS-om

Standard

23/12/2021

12:00

Potpredsjednik i poslanik Demokrata Vladimir Martinović kazao je, u emisiji „U žiži“ na Adria Televiziji, da su Demokrate spremne da potpišu Memorandum o saradnji, koji su podržali SNP, Građanski pokret URA i manjinske stranke, ukoliko se doda odredba da potpisnici tog dokumenta neće praviti bilo koju vrstu saradnje ili paktiranja sa Demokratskom partijom socijalista.

“Mnogi su se pitali zašto Demokrate nisu potpisale taj memorandum. Pod broj jedan – nama taj dokument niko nije nudio. Broj dva – poručujem onima koji su potpisnici tog memoranduma da Demokratska Crna Gora apsolutno nema nikakav problem sa onim što je sadržaj tog dokumenta i da smo mi, u svakom momentu, spremni da ga potpišemo pod uslovom da se doda odredba koja glasi: da potpisnici tog memoranduma neće praviti bilo kakve vrste saradnje i koaliranja sa Demokratskom partijom socijalista, koju smo smijenili zajedno sa građanima, odnosno građani zajedno sa nama mukotrpno 30. avgusta prošle godine“, istakao je Martinović.

Po njegovim riječima, u pitanju je fer ponuda Demokrata.

“Ukoliko memorandum može da sadrži tu odredbu da nećemo ni politički, ni nestranački, ni manjinski sarađivati sa DPS-om, onda Demokrate nemaju nikakav problem da ga potpišu. Mislim da je to zaista pošteno što se tiče Demokratske Crne Gore“, kazao je Martinović.

On je naveo da Demokrate nisu direktno bile upoznate sa tim da će biti potpisan Memorandum o saradnji.

“Svaka inicijativa i svako potpisivanje memoranduma je u potpunosti legitimno. S druge strane, ukoliko taj memorandum ima za cilj eventualno, kažem, eventualno, rušenje izborne volje građana od 30. avgusta i rušenje ove Vlade, odnosno stvaranje pakta sa DPS-om u vidu nestranačke, političke, manjinske ili bilo kakve druge Vlade – onda je to klasična izdaja, odnosno izdaja epskih razmjera kakvu CG ne pamti“, rekao je Martinović.

Izvor (naslovna fotografija):

Vladimir Martinović: Da li neko u Crnoj Gori vjeruje da će u Skupštini DPS glasati za Zakon o porijeklu imovine, pa da će onda ispitivati porijeklo sopstvene imovine i hapsiti njihove funkcionere i tajkune

Ostavite komentar

Komentari (0)