test

Medojević: Abazović i Ura dobili tri miliona eura za prošvercovanih 20 šlepera cigareta

Standard

12/11/2022

07:31

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević saopštio je juče da su obavještajne službe i naša policija prikupile obiman dokazni materijal koji je dostavljen glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću, a koji upućuje da je organizovana kriminalna grupa, na čijem je čelu bio odlazeći premijer Dritan Abazović i koju čine funkcioneri Ure Rade Milošević, Filip Adžić i Zoran Mikić za prošvercovanih 20 šlepera cigareta, dobila tri miliona eura.



Medojević se oglasio nakon što je Abazović preksinoć na TV Adria kazao za njega da je glasnogovornik Bemaxa i da su mu čudne ozbiljne optužbe koje iznosi na njegov račun.

Pročitajte što Bemax propaganda piše i šta priča Medojević i ako nađete razliku ja sam spreman da kažem da to nije tačno – ustvrdio je Abazović.

Medojević je ustvrdio da je Abazović u šverc cigareta, zajedno sa tadašnjim premijerom Zdravkom Krivokapićem i ministrom finansija Milojkom Spajićem ušao u prvoj polovini 2021. godine „kada su za samo jedan vikend iz skladišta u Luci Bar izvučena 92 šlepera cigareta“.

O tome postoje konkretni dokazi u presretnutim komunikacijama preko „Skaj“ aplikacije i već podignute optužnice crnogorskog tužilaštva povodom te operacije – istakao je Medojević.

Takav šverc, „ogromnih razmjera“, dodao je, u kratkom periodu skrenuo je pažnju obavještajne službe jedne moćne zapadne NATO države, nakon čega su uslijedile mnogobrojne akcije da bi se izvršio pritisak na Krivokapića i Abazovića da kao čelni ljudi Vlade zaustave kriminalne aktivnosti.

Sinhronizovanim akcijama naših i stranih obavještajnih službi locirane su kritične tačke za šverc i postavljena šema za praćenje tokova cigareta. Kao rezultat operativnih mjera, obavještajne službe i naša policija prikupile su obiman dokazni materijal koji je dostavljen glavnom specijalnom tužiocu Novoviću, a koji predstavlja osnovanu sumnju da je na čelu organizovane kriminalne grupe bio Abazović i da je čine visoki funkcioneri Ure Milošević, Adžić i Mikić – ustvrdio je Medojević.

Kazao je i da je evidentiran i nestanak preko 20 hiljada paketa cigareta iz skladišta u Podgorici gdje su skladištene zaplijenjene cigarete iz Luke Bar, kao i da je dokazana operacija lažnog spaljivanja zaplijenjenih cigareta i odgovornost rukovodioca Uprave prihoda i carina i policije.

Dokumentovani su i kontakti ove novoformirane kriminalne grupe sa starim etabliranim kriminalnim strukturama DPS-a i iznosi novca koji su išli ka vrhu Ure po šleperu. Abazović i grupa su tražili 300 hiljada eura, a dobili su 150 hiljada eura po šleperu. Za prošvercovanih 20 šlepera dobili su tri miliona eura – naglasio je Medojević.

Razumije, kako kaže, nervozu Abazovića i njegove grupe, jer je istraga došla do kraja i svaki dan se širi spisak uhapšenih.

Nije lako zaspati i čekati da vam u ranim časovima zakuca pravda na vrata, ali nije trebalo da ulaze u šverc i kriminal – naveo je.

Jasno je, dodao je Medojević, zbog čega je Abazović insistirao na monopolu u sektoru bezbjednosti i zbog čega je sa „švercerskim partnerima“ učinio sve da on ne bi preuzeo koordinaciju službi bezbjednosti.

Abazović neka preuzme odgovornost za ono što čeka njega i njegovu kriminalnu švercersku grupu i neka ne optužuje mene za kriminal koji je on radio. Ja nijesam učestvovao u operativnim akcijama naših i stranih obavještajnih službi i istražnih organa koji su, prateći šverc cigareta, došli do njega i njegovih najbližih saradnika – istakao je Medojević.

Pozvao je i Novovića da do kraja rasvijetli kriminalnu šemu i da ne podliježe političkim pritiscima, jer je, kako kaže, „šef ove kriminalne organizacije sami premijer Vlade“.

Izvor: Pobjeda
Izvor (naslovna fotografija):

DF/Facebook

Ostavite komentar

Komentari (1)

JoRadan

12 Nov. at 09:26

A sto rade drzavne istitucije..Sve je korumpirano,,zalosno