Medojević: “Spajić je član organizovane kriminalne grupe”

Lider PZP Nebojša Medijević je na svom FB profilu oštro napao ministra finansija i socijalnog staranja u Vladi Crne Gore Milojka Spajića.

Tekst sa FB profila Medojevića prenosimo u cjelost.


Imajući u vidu da je Ministar Mickej počeo da dijeli lekcije, dok radi rastezanje u teretani hotela Hilton, u društvu svog ličnog državnog sekretara Odovića, kojeg je doveo iz Beograda, da mu bude pri ruci, red je da građanima Crne Gore ponovim šta je sve protivzakonito i kriminalno uradio ovaj lažni “ekspert”

Lažno se predstavljajući kao Ministar od 23.11. (po njgovom priznanju) je uspostavio kontakte sa Ministrom finansija Darkom Radunovićem sa kojim je počeo da priprema i dogovara najveće zaduženje u istoriji Crne Gore.

Ovde postoji osnovana sumnja i priznanje samog Ministra da je kao neovlašteno lice, lažno se predstavio i dogovarao direktno, bez javnosti i konkurentskih procedura, poslovne aranžmane sa investicionim bankama i advokatskim kacelarijama, i tim ugovarao finansijske obaveze države u višemilionskim iznosima. Neovlašteno zastupanje i lažno predstavljanje obično predstavljaju krivična djela koja ubsticaju sa djelima prevare u poslovanju, falsifikovanja čine organsko biće krivičnog djela organizovanog kriminala .

Mickey Spajić je postao Ministar tek 04.12. 2020, a poslove sa investiciom bankama i advokatskim kancelarijama je dogovarao MNOGO RANIJE nego što je postao Ministar. Dakle kao neovlašćeno lice.
Ugovaranje poslova konsaltinga i savjetovanja oko zaduženja i emisija obveznica je definisano Zakonom o iavnim nabavkama, kojim je Ministatstvo finansija definisano kao OBVEZNIK zakona. Očigledno da niko Mickeya nije naučio da to znaci da se svaka javna nabavka u oblasti konslatinga i savjetovanja MORA sprovoditi u javnim i konkurentskim procedurama.

Mickey Spajic je dao posao investicionim bankama, direktnom pogodbom i to preko svojih ličnih poznanika, Žugića, Kustrova, Starovića, Mikovićke, od koga su banke i advokatske kancelarije zaradile proviziju od 8-10 miliona EUR.

Radi se, dakle o privatnom poslu jedne organizovane grupe lica koja su svjesno, sa umišljem, u kontinuitetu sprovodila aktivnosti suprotne zakonima Crne Gore, radi sticanja materijalne koristi i profita.

Ozbiljna istraga bi veoma brzo došla do dokaza o komunikacijama članova ove organizovame grupe u vremenu od 23.11. do 09.12.2020 jer su bile intenzivne i za njih postoje i svjedoci iz Ministarstva finansija i Centralne Banke .

Takođe, nije teško utvrditi i kolika je provizija uzeta od strane investicionih banaka i advokatskih kancelarija, kao i provjeriti koliko je novca plaćeno Mickeju Spajiću.
Da se ovakva korupcionaška transakcija desila u bilo kojoj pravnoj državi, Ministar bi momentalno bio uhapšen, a Vlada bi pala.

Uostalom, ja sam Spajiću nudio javni duel na RTCG koji je on odbio. Vjerovatno je bio na rastezanju u hotelu Hilton.

Kao i svaka korumpirana bitanga, kad ga uhvatiš sa rukama u džepovima ovog naroda, izbjegava javno suočavanje i udara otpozadi.

U nerednim danima ću redom pojašnjvati svaku stavku ove korupcionaške i kriminalne transakcije koju je sprovela ova mala, tajna, ali organizovana grupa.

O lažima da je 07.12 Vlada donijela odluku o zaduženju, javnom objavljivanju na Bloombergu, “uobičajenoj “ praksi tržišnih ekonomija da imaju privremeno finasiranje, nezakonitom finasiranju budžetskih jedinica koje nijesu definisane zakonom i drugim lažima, ću pisati narednih dana.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Crnogorski pomorci tvrde da su pod ucjenom švercovali 20...

Dugo iščekivani detalji pojavili su se u objelodanjenim presudama koje su izrečene kada su neki od sada...

Rekordan broj umrlih u Indiji

U protekla 24 sata u Indiji je zabilježeno 4.187 preminulih od covida-19, čime je ukupan broj umrlih...

U Kliničkom centru 21 covid pacijent životno ugrožen

Iz ove institucije navode da se na bolničkom liječenju covid-19 infekcije, trenutno nalazi 47 oboljelih.

Crnogorci ne mogu na kruzere: Crna Gora na sivoj...

-Ta odluka Evropske unije važi do 30. juna, a nakon toga se nadam da će i našim...

Vladin „mercedes“ kroz Podgoricu voze bez tablica?

“Procedurama Generalnog sekretarijata Vlade, koje su vrlo precizne i morale su se poštovati u minulim vremenima, i...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare