test

Milačić: Braneći Zetu branimo Podgoricu i Crnu Goru

Standard

05/08/2022

10:52

Zećani bi sami trebalo da odluče kada će Zeta biti samostalna opština, poručio je predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić. On je održao sastanak u Skupštini Crne Gore sa predstavnicima Odbora ''Za spas Zete'', a povodom aktuelne situacije oko inicijative za osamostaljivanje opštine Zeta.

Sastanku su iz Prave Crne Gore, pored predsjednika, prisustvovali i predsjednik Odbora Prave Crne Gore Zeta Svetozar Ulićević i članovi odbora Prave Crne Gore Zeta Simon Popović i Saša Dobrović.

Ispred Odbora „Za spas Zete“ sastanku su prisustvovali Milorad Aligrudić, Bojan Popović, LJubiša Anđušić i Draško Boljević.

„Situacija je takva da u Podgorici i drugim gradovima trenutno imamo vlast koja je samovoljno, kršeći Ustav, sebi produžila mandat. Po istom principu kršeći dostojanstvo većine mještana Zete predali su inicijativu za osamostaljenje Zete. Upravo odavde, sa ovog sastanka poručujem da ćemo zajedno braniti Zetu. Na taj način branimo Podgoricu i u konačnom Crnu Goru. Zećani bi sami trebalo da odluče kada će Zeta biti samostalna opština, jer Zećani ne zaslužuju da se sa njima krpi gubitnička, kriminalna, izdajnička politika”, kazao je Milačić.

Prava Crna Gora, kako je naveo, pruža punu podršku odboru „Za spas Zete“ i svim Zećanima kako u institucionalnoj tako i vaninstitucionalnoj borbi protiv, kako tvrdi Milačić “nesumnjivog pokušaja prevare”.

“Prava Crna Gora će u Parlamentu 16. avgusta glasati protiv ove inicijative i na taj način se suprotstaviti neviđenoj i skandaloznoj prevari i zloupotrebi Zete”, poručio je lider Prave CG.

Predstavnici Odbora „Za spas Zete“, kako se navodi, izrazili su zahvalnost Pravoj Crnoj Gori i Milačiću.

Delegacija odbora “Za spas Zete” je upoznala predstavnike Prave Crne Gore sa trenutnim činjeničnim stanjem, kao i sa svim aktivnostima i inicijativama koje su bile aktuelne u proteklim decenijama, a koje, kako navode, nisu bile uvažene od strane donosioca odluka.

Predsjednik Odbora Prave Crne Gore Zeta Svetozar Ulićević kazao je da su predstavnici odbora “Za spas Zete” dokumentovano elaborirali opravdane razloge i nezadovoljstvo povodom inicijative za osamostaljivanje opštine Zeta.

Ulićević je kazao da tu inicijativu forsira DPS radi očuvanja vlasti u Podgorici.

“Najviše me čudi od zetskog DPS-a što su za račun neligitimnog gradonačelnika Vukovića zaćutali i prihvatili da budu kolateralna šteta sopstvene partije koja s vremena na vrijeme žrtvuje po nekog svog.  Koristim priliku da poručim da se u ovom slučaju Prava Crna Gora neće baviti partijskom politikom nego će davati bezrezervnu podršku odboru “Za spas Zete” i biti servis građanima Zete“, zaključio je Ulićević.

Ostavite komentar

Komentari (0)