test

MPortal: Korupcija u vrhu vlasti: Zoran Miljanić i dr Srđan Pavićević zaustavili istragu protiv sportskih kladionica ,,Lob“

Standard

27/07/2022

09:34

Kako saznaje M portal, vlasnici ''Lob'' kladionica su Miljaniću i Pavićeviću kupili po jedan smart televizor i dali im gotovinske ''pozajmnice'' od više desetina hiljada eura



Aktuelni ministar bez portfelja u Vladi Dritana Abazovića, Zoran Miljanić, i poslanik koalicije „Crno na bijelo“ dr Srđan Pavićević zaustavili su krajem 2021. godine istragu protiv sportskih kladionica „Lob“, koju je tada pokrenula Uprava za sprečavanje pranja novca i finansiranje terorizma, saznaje M portal. 

Naime, Miljanić, koji je u to vrijeme bio državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova i poslanik Pavićević su učestvovali u koruptivnim radnjama na način što su od vlasnika „Lob“ kladionica, Nenada i Predraga Lilića, primili gotovinske „pozajmice“ od više desetina hiljada eura i po jedan smart televizor. 

Prema saznanjima M portala, Miljanić i Pavićević su, kao kontrauslugu za primljene „pozajmice“ i televizore“, preko jednog visokorangiranog funkcionera Uprave policije, spriječili službenike UP da preduzmu zakonom propisane radnje prema „Lob“ kladionicama, a koje bi dovele do otkrivanja krivičnih djela.

Nakon što je tadašnji državni sekretar MUP-a Miljanić intervenisao, Lilić se u jednom podgoričkom lokalu sastao sa pomenutim funkcionerom UP, a on je potom omogućio da Lilićeva firma ne dostavi policiji svu dokumentaciju koja je od njih tražena. Sve to je učinjeno kako bi bilo spriječeno otkrivanje počinjenih krivičnih djela i zaustavljena ili usporena istraga Uprave za sprečavanje pranja novca i finansiranje terorizma. 

I ministar Miljanić i poslanik Pavićević su predstavnici političkog saveza CIVIS, koji je na poslednjim parlamentarnim izborima 30. avgusta 2020. godine nastupio sa GP URA premijera Dritana Abazovića, u okviru koalicije „Crno na bijelo“. Osnov njihove kampanje činila je priča o borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala. Zoran Miljanić je u Vladi Dritana Abazovića, kao ministar bez portfelja, zadužen upravo za teme borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Izvor: Mportal
Izvor (naslovna fotografija):

Pavićević i Miljanić MPortal

Ostavite komentar

Komentari (0)