test

Muratović: Regionalni vodovod – primjer preduzeća koga su partijski uhljebi Demokrata i DF devastirali

Standard

20/05/2022

12:14

Vlada Crne Gore mora ozbiljno da se pozabavi preduzećima koja su partijskim diobama ozbiljno urušena i devastirana, te se ona u budućem periodu ne smiju posmatrati kao plijen, na čija čelna mjesta će se postavljati oni koji slične poslove nikad nijesu obavljali, i oni koji će ih voditi na nedomaćinski i neodgovoran način, poručio je Muratović.

Medijsko oglašavanje predsjednika Odbora direktora Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje, partijskog kadra DF-a, Zorana Lakušića i njegovo javno prozivanje izvršnog direktora tog preduzeća, inače iz redova Demokrata, Josipa Đuraškovića, ukazuje ne samo na stanje u tom preduzeću nego i generalno odslikava perfidne namjere činovnika iz partija doskorašnje parlamentarne većine, ističe član Izvršnog odbora DPS-a, Boris Muratović.

Prema njegovim riječima, crnogorska javnost je u prilici da vidi da se ovi partijski funkcioneri ne spore u vezi sa daljim razvojem preduzeća nego samo zbog ličnih interesa i po pitanju zapošljavanja i personalnih rješenja.

“Brojnim uhljebljavanjima članova uže i šire porodice, prijatelja, kumova, partijskih aktivista i ostalih pojedinaca bliskih prethodnoj vlasti, posljednjih nešto više od godinu i po dana državna preduzeća su zloupotrijebljena za partijska namirivanja i podkusurivanja. Takve podjele po ‘dubini i širini’ za svoju posljedicu imaju devastirana državna preduzeća, od kojih su pojedina od privrednih giganata dovedena pred upitnu budućnost i opstanak im je neizvjestan”, naglašava Muratović.

Ali šta očekivati od partijskih uhljeba čiji je gospodin Lakušić tipičan predstavnik, pita se on i podsjeća da je Lakušić još 2015. godine kritikovao partijska zapošljavanja i rekao da funkcionišu kao oprobana praksa politički podobnih, ‘pa za direktora mogu proći samo kandidati po volji vladajućih koalicija’. Međutim, dolaskom njegove partije na vlast sopstvenim primjerom demantovao je samog sebe, navodi u saopštenju Muratović.

“Vlada Crne Gore mora ozbiljno da se pozabavi preduzećima koja su partijskim diobama ozbiljno urušena i devastirana, te se ona u budućem periodu ne smiju posmatrati kao plijen, na čija čelna mjesta će se postavljati oni koji slične poslove nikad nijesu obavljali, i oni koji će ih voditi na nedomaćinski i neodgovoran način”, poručuje Muratović.

Ostavite komentar

Komentari (2)

Povratnik

20 May. at 12:27

Ma metla bre, a sto se tice DPSa da je vodio racuna koga radno angazuje na kljucne upravljacke funkcije bilo bi mnogo bolje. Radim u kompaniji u kojoj je DPS zaposljavao bez obzira na partijska opredeljenja cak vise DFovaca nego ostalih. Kad su dog radili nalo gasa pokazali su pravo lice. Olos nevidjeni.

Ranko

20 May. at 11:31

A imaš li imalo obraza da tako pričaš a ti i tvoji pajdaši iz dps ste uništavali i zapošljava li po partijskoj liniji, svi su morali da potpišu da su za dps da bi mogli da rade