test

Na dnevnom redu imenovanje Mila Božovića za potpredsjednika Opštine Budva

Standard

01/08/2022

08:03

Odbor povjerenika Opštine Budva trebalo bi danas da se izjasni o imenovanju funkcionera Demokratskog fronta Mila Božovića za potpredsjednika te lokalne uprave.



Rješenje o imenovanju Božovića za potpredsjednika Opštine je još početkom juna donio aktuelni predsjednik Opštine Marko Carević, a ta tačka dnevnog reda je u srijedu uvrštena u dnevni red sjednice Odbora povjerenika.

Božović je ranije obavljao funkciju menadžera Opštine Budva, a nakon parlamentarnih izbora 30. avgusta je, kao poslanik DF-a, sjeo u klupe Skupštine Crne Gore.

Poslaničku funkciju je napustio u maju nakon što ga je Front predložio za nosioca liste tog političkog saveza na lokalnim izborima u Budvi.

Na najavu o imenovanju Božovića za potpredsjednika Opštine Budva burno su reagovale budvanske Demokrate, čiji su predstavnici u srijedu, prilikom zasijedanja Odbora povjerenika, pokušali da uđe u salu SO Budva, ali ih je u tome spriječilo opštinsko obezbjeđenje.

Nakon toga je uslijedila i verbalna rasprava predsjednika Opštinskog odbora Demokrata Krsto Radović sa predsjednikom Odbora povjerenika Nebojšom Juškovićem. Radović je tada Juškovića optužio da im brani da u svojstvu građana prisustvuju sjednici Odbora povjerenika, dok se Jušković pozivao na Poslovnik o radu koji predviđa da se prisustvo na sjednici mora unaprijed najaviti, što Demokrate nijesu učinile.

Inače, Odbor povjerenika Opštine Budva izabrala je Vlada Crne Gore 23. juna nakon što je Radović, koji je tada obavljao funkciju predsjednika Skupštine opštine, pola godine odbijao da zakaže sjednicu lokalnog parlamenta.

Tada su za članove Odbora povjerenika, osim Juškovića, imenovani predstavnici Ministarstva javne uprave Nina Blažić i Zlatko Gligorović, Ministarstva ekologije i prostornog planiranja i urbanizma Goran Gorašević, predstavnik Generalnog

sekretarijata Vlade Pavle Jokić, kao i diplomirani pravnik Milivoje Nišavić i profesorica španskog jezika Ana Vujošević.

Odbor povjerenika će funkciju Skupštine opštine Budva obavljati do njenog ponovnog konstituisanja nakon narednih lokalnih izbora.

Izvor (naslovna fotografija):

Milo Božović, foto: Skupština Crne Gore

Ostavite komentar

Komentari (0)