test

Na poziv Đukanovića kapetani regenti San Marina u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori

Standard

03/07/2022

10:27

Kapetani regenti Republike San Marino Oskar Mina i Paolo Rondeli boraviće na poziv predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori 4. i 5. jula, saopšteno je iz Kabineta Đukanovića.

Kapetane regente će sjutra u Rezidenciji na Cetinju uz najviše državne počasti dočekati Đukanović.

“Nakon upisivanja u knjigu gostiju, biće održan tete-a-tete razgovor koji će nastaviti susretom sa delegacijama. Đukanović će odlikovati kapetane regente Ordenom Crnogorske velike zvijezde”, najavljeno je iz Kanibeta.

U nastavku prvog dana posjete, Đukanović će u Podgorici prirediti i svečanu večeru u čast visokih gostiju.

Drugog dana posjete, navodi se u saopšenju, Đukanović i kapetani regenti San Marina učestvovaće na “Poslovnim razgovorima Crna Gora-San Marino” koji se organizuju u saradnji sa Privrednom komorom Crne Gore i nadležnim ministarstvima.

Kapetani regenti će tokom boravka u Crnoj Gori imati susrete i sa predsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem i potpredsjednicom Skupštine Brankom Bošnjak, koja će biti domaćin radnog ručka.

U delegaciji San Marina su ministri vanjskih poslova, međunarodne ekonomske saradnje i telekomunikacija Luka Bekari i ministar industrije, zanatstva i trgovine, tehnoloških istraživanja i za pojednostavljivanje propisa Fabio Rigi koji će tokom posjete imati odvojene susrete sa crnogorskim kolegama potpredsjednikom Vlade i ministrom kapitalnih investicija Ervinom Ibrahimovićem, ministrom vanjskih poslova Rankom Krivokapićem, ministrom ekonomskog razvoja i turizma Goranom Đurovićem i ministarkom nauke i tehnološkog razvoja Biljanom Šćepanović.

“Tokom zvanične posjete, ministri vanjskih poslova Crne Gore i San Marina potpisaće memorandum o jačanju političkih konsultacija dvije zemlje”, zaključuje se u saopšenju.

Ostavite komentar

Komentari (0)