Na poziv Đukanovića kapetani regenti San Marina u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori

Kapetani regenti Republike San Marino Oskar Mina i Paolo Rondeli boraviće na poziv predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori 4. i 5. jula, saopšteno je iz Kabineta Đukanovića.

Kapetane regente će sjutra u Rezidenciji na Cetinju uz najviše državne počasti dočekati Đukanović.

“Nakon upisivanja u knjigu gostiju, biće održan tete-a-tete razgovor koji će nastaviti susretom sa delegacijama. Đukanović će odlikovati kapetane regente Ordenom Crnogorske velike zvijezde”, najavljeno je iz Kanibeta.

U nastavku prvog dana posjete, Đukanović će u Podgorici prirediti i svečanu večeru u čast visokih gostiju.

Drugog dana posjete, navodi se u saopšenju, Đukanović i kapetani regenti San Marina učestvovaće na “Poslovnim razgovorima Crna Gora-San Marino” koji se organizuju u saradnji sa Privrednom komorom Crne Gore i nadležnim ministarstvima.

Kapetani regenti će tokom boravka u Crnoj Gori imati susrete i sa predsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem i potpredsjednicom Skupštine Brankom Bošnjak, koja će biti domaćin radnog ručka.

U delegaciji San Marina su ministri vanjskih poslova, međunarodne ekonomske saradnje i telekomunikacija Luka Bekari i ministar industrije, zanatstva i trgovine, tehnoloških istraživanja i za pojednostavljivanje propisa Fabio Rigi koji će tokom posjete imati odvojene susrete sa crnogorskim kolegama potpredsjednikom Vlade i ministrom kapitalnih investicija Ervinom Ibrahimovićem, ministrom vanjskih poslova Rankom Krivokapićem, ministrom ekonomskog razvoja i turizma Goranom Đurovićem i ministarkom nauke i tehnološkog razvoja Biljanom Šćepanović.

“Tokom zvanične posjete, ministri vanjskih poslova Crne Gore i San Marina potpisaće memorandum o jačanju političkih konsultacija dvije zemlje”, zaključuje se u saopšenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sastanak stare parlamentarne većine u Bijelom salonu, ali bez...

Sastanku prisustvuju premijer Dritan Abazović (Građanski pokret URA), Vladimir Joković (Socijalistička narodna partija), Nebojša Medojević (Pokret za promjene), Andrija Mandić (Nova srpska demokratija), Milan Knežević (Demokratska narodna...

Konjević: Pozdravljam reakciju SDT, ako Abazović u iskazu ne...

Kako Konjević tvrdi na Tviteru, to je bio njegov zahtjev još 11.07.2022, koji je objelodanio u objavi.

SDT razmatra da sasluša premijera Abazovića u vezi saznanja...

“Nakon današnjih izjava premijera u parlamentu, specijalni tužioci i državni tužioci upućeni na rad u Specijalno državno...

Kurti: Španija da prizna Kosovo, nije isti slučaj kao...

Prema Kurtiju, Španija treba da se složi i prizna Kosovo. „Znam da ima žalbi,...

Uručena vrijedna oprema barskim vatrogascima

"U pitanju je spasilačko korito i spasilačka spinalna daska sa pratećom opremom. Imajući u vidu povećan obim...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare