test

Nastavak pregovora u drugom dijelu dana

Standard

21/09/2020

07:30

Pregovori nove parlamentarne većine o formiranju vlasti trebalo bi da budu nastavljeni danas.



Prema nezvaničnim saznanjima pregovori će biti nastavljeni u drugom dijelu dana, jer juče nijesu mogli da se sastanu svi – i lideri partija koje čine te koalicije i nosioci izbornih lista.

Više izvora Pobjede iz koalicije “Za budućnost Crne Gore” saopštilo je da za juče najavljeni pregovori neće biti održani jer predsjednici konstituenata koalicije traže izjašnjenje od predsjednika GP URA Dritana Abazovića na dva ključna pitanja.

“Želimo lično da čujemo od Dritana Abazovića da li će Ura glasati za povlačenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti i da li je tačno da ne želi Srbe i njihove političke predstavnike u budućoj vladi. I ako je to tačno da obrazloži zbog čega. Dok ne dobijemo odgovore na ova pitanja, nastavka pregovora neće biti”, saopšteno je Pobjedi iz vrha koalicije “Za budućnost Crne Gore”.

Izvor: Pobjeda
Izvor (naslovna fotografija):

Sporazum, u koji je Dan imao uvid, podrazumijeva usvajanje pet zakona, i to zakona o porijeklu imovine, zakona o lustraciji, zakona o Vladi, zakon o Skupštini, te zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata.

Ostavite komentar

Komentari (0)