test

Nikolić za Standard: Analiziraćemo rezultate, rad i strukturu, konkretne odluke na kongresu

A. Tahirović

30/09/2020

14:00

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista (DPS) jednoglasno je odlučilo na sinoć održanoj sjednici kojom je predsjedavao Milo Đukanović da predloži Glavnom odboru stranke da se vanredni Kongres DPS-a održi do polovine decembra.



Cilj vanrednog kongresa je, kako je saopšteno iz te partije, pokretanje sveobuhvatne kadrovske reforme, unaprjeđenje i dinamiziranje rada partije na svim nivoima.

Portparol Demokratske partije socijalista Miloš Nikolić kazao je za Standard da je nezahvalno prognozirati šta će se tačno dešavati na kongresu jer ne postoji ništa što je konkretno određeno.

“To je u suštini preispitivanje svega što se desilo, a taj postupak je složen zbog organizacione strukture i nismo vidjeli drugi način. Napravili smo početnu analizu koju smo razmatrali juče, a u naredna dva ili tri mjeseca ćemo analizirati sve nivoe – rezultate, rad i strukturu. Kad završimo s tom analizom pristupićemo organizaciji kongresa”, kazao je Nikolić u razgovoru za Standard.

Dodao je da ne postoji konkretan razlog, već da se prosto mora pristupiti analiziranju svega što možda nije dobro ili što treba ispraviti i slično, a da će tek na kongresu donositi konkretne odluke.

Na pitanje da li je izborni rezultat jedan od razloga Nikolić je kazao:

“Mi smo ostvarili dobar rezultat od 143.515 glasova, ali nam ne omugaćava da formiramo Vladu. I iako znamo kakvi su bili izbori i ambijent, svjesni uticaja crkve i mnogih drugih faktora, moramo ispitati i je li kod nas sve u redu. Tako da se može reći da je i to jedan od razloga održavanja kongresa.”

Izvor (naslovna fotografija):

Potpuno je jasno da nova Vlada nema ljude i kapacitet da se nosi sa ozbiljnošću trenutka i odgovornošću koja je pred njima

Ostavite komentar

Komentari (0)