test

Nimanbegu novi predsjednik Force

Standard

30/10/2021

18:21

Nova Demokratska Snaga – FORCA izabrala je nove partijske organe a novi presjednik partije biće Genci Nimanbegu.



Iz te partije su saopštili da su u Ulcinju danas održali izbornu Skupštinu partije.

“Na ovoj skupštini, FORCA je izabrala nove partijske organe upravljanja, sa novim pozicijama partijskih struktura koje će pozitivno uticati na unaprjeđenje i predstavljanje stranke i naroda koga ona predstavlja. Pored formiranja i restrukturiranja organa upravljanja, Skupština je izglasala novi Statut i novi politički Program partije”, navodi se u saopštenju.

Iz Force su naveli da je izabran novi Glavni odbor i novi predsjednik partije Nimanbegu, koji će na čelu partije zamijeniti Nazifa Cungua koji je 16 godina bio na čelu stranke.

Cungu je istakao da je Forca osnovana sa plemenitim ciljevima kako nacionalnih tako i građanskih za odbranu dostojanstva svakog pojedinca, da bi ostvarili težnje za boljim životom. Gospodin Cungu je također istakao da danas Forca postaje još jača.

„Osnažujemo naše političke strukture i stvaramo osnovu za sledeće nove pobjede koje će dati doprinos u obezbjeđivanju mira i stabilnosti za sadašnje i buduće generacije“, naglasio je Cungu na izbornoj Skupštini.

Nimanbegu je u svom prvom obraćanju kao predsjednik partije, rekao pred delegatima da je četvrta izborna skupština Force novi demokratski standard za albanske partije i dokazuje da promjena pozicija dolazi prirodno, tečno i kao politička i ljudska razboritost.

„Danas slobodno mogu reći da je “nada” riječ dana. Moramo vratiti nadu ljudima da će naše društvo biti ne samo ravnopravno sa drugima po pravima i mogućnostima ovdje u Crnoj Gori već i više od toga, biti društvo dijaloga, razboritosti u donošenju odluka i poštovanje najviših ljudskih i političkih moralnih principa.

Kao nacionalna stranka, imamo potrebu da vratimo nadu kod Albanaca da je Albanac nesalomiv gdje god da se nalazi, da je biti Albanac najveći ponos, da je govoriti albanski najveća ljubav i da je odgajanje dijeteta kao Albanca veliko dostignuće. Dakle, Albanci u Crnoj Gori moraju da shvate da njihovi problemi dobijaju najpravedniji i najprenosiviji glas samo sa Novom demokratskom snagom kao nacionalnom strankom.

Preplavi me osjećaj radosti kada shvatim da sva moja odricanja, neprekidan rad, veliko zalaganje i uloženi trud, zapaženi i cijenjeni od Vas, a danas ste me počastili ovom odgovornošću.“, istakao je Nimanbegu.

Obnovom kadrova i novim načinom funkcionisanja partije, koristeći dosadašnja iskustva, FORCA će, kako su naveli, nastaviti sa prioritetima programa koje su autentično predstavljanje Albanaca u Crnoj Gori, ekonomski razvoj u opštinama sa većinom albanskog stanovništva, smanjenje programskih razlika i bolja saradnja sa drugim albanskim političkim subjektima i drugim subjektima sa progresivnim demokratskim strategijama i programima iz zemlje i inostranstva, nastavak rada na demokratizaciji društva, kao i nastavak rada kao pouzdan partner na putu ispunjavanja uslova za punopravno članstvo Crne Gore u Evropskoj Uniji.

Izvor (naslovna fotografija):

FORCA

Ostavite komentar

Komentari (0)