test

Omeragić za Standard: Pozdravljamo iskorak koji su napravili URA i Civis

A. Tahirović

17/01/2022

14:48

Koncept manjinske Vlade je nešto što smo mi predlagali od završetka parlamentarnih izbora, kazao je u izjavi za Standard portparol Bošnjačke stranke Adel Omeragić.

”I tada smo znali da je to najoptimalniji model u trenutnim političkim okolnostima. Pozdravljamo iskorak koji su napravili URA i Civis”, kazao je Omeragić.

Abazović: Navijam da manjinsku vladu podrže i DPS i DF, treba da bude mjesta za aktuelne ministre

Kako je dodao, na stranačkim organima će razgovarati o modelu manjinske vlade i nakon toga saopštiti konačan stav.

Podsjetimo, na današnjoj konferenciji za medije koalicije Crno na bijelo, koju čine GP URA i Civis, saopšteno je da će predložiti formiranje manjinske vlade, te inicirati izglasavanje nepovjerenja aktuelnoj Vladi.

Lider Civis-a Srđan Pavićević kazao je da nijesu imali više pravo da gledaju sa strane i da politici ovakve Vlade ne mogu da daju podršku. ”Odlučili smo na novi potez koji bi trebao da bude demokratski iskorak”, kazao je Pavićević i dodao da ovo nije nimalo lak potez, već stav kojem je prethodila velika analiza.

Pavićević: Zalažemo se za manjinsku vladu, Abazović: Ovo je ponuda svim poslanicima

Lider GP URA Dritan Abazović pozvao je sve poslanike, njih 81, da podrže ovu inicijativu i istakao da manjinska vlada mora imati podršku najmanje na nivou 49 poslanika.

Ostavite komentar

Komentari (0)