test

Patriote pozivaju građane na protest, okupljanje kod murala Krsta Popovića

Standard

18/06/2021

12:35

Crnogorski građanski pokret pozvao je sve građane i građanske Crne Gore da se večeras okupe kako bi pokazali aktuelnoj vlasi da im je dosta laži i izrabljivanja, manipulacija i neljudskih odnosa.



– Uvažene građanke i građani Crne Gore, vi koji volite ovo parče zemlje i ovo parče neba, vi koji želite da Crna Gora dostajanstveno korača na putu ka EU, vi koji ne želite da vaša prava kao građanina ove države budu zanemarivana, da se ne gazi po vašem znoju, niti znoju i krvi vaših predaka, da se ne osjećate poniženo i diskriminisano u sopstvenoj državi, koje ne može kupiti šačica lažnih obecanja niti samprozvano ekspertsko znanje, kao krinka za sopstvena uhljebljenja i revansizam, pozivamo vas da se u što većem broju večeras okupimo u Podgorici – navodi se u saopštenju tog pokreta.

Važno je da pokažemo, kako ističu,  da nam je dosta laži i izrabljivanja, da nećemo dozvoliti da iko nipodištava naša ljudska i građanska prava, da složno ustajemo protiv svih manipulacija i neljudskog odnosa, skrivenih namjera koje nijesu za dobrobit nas kao građanskog i slobodnog društva, već političkih i pojedinačnih interesa. 

– Svako od nas zaslužuje tretman dostojan čovjeka, da se čuje nas glas i da stanemo na put onima koji rade protivno ustavno-pravnom poretku ove države. Ne dozvolimo da se naša Crna Gora dalje razgrađuje, da nam se zatire kulturni i istorijski identitet, budimo složni i kažimo ovoj anticrnogorskoj vlasti dosta je rušenja i uništavanja naših svetinja, manastira, crkava, dosta je pohare kulturnog blaga Crne Gore! Samo jedinstevni, monolitni i sa opštim interesom ispred ličnog možemo sačuvati najljepšu državu Evrope, našu Crnu Goru. Svi u Podgoricu – poručuju iz Crnogorskog građanskog pokreta.

Skup, kako ističe,  počinje auto-kolonom u 19 sati kod murala Krstu Zrnovom Popoviću i nastavlja se ispred Skupštine Crne Gore i đe god to još bude trebalo!

Ostavite komentar

Komentari (0)