test

PEN centar: Dva seiza beogradskog diktatora namjerila da Ugovorom sruše sve što je autentično crnogorsko

Standard

04/08/2022

17:22

U Podgorici su juče dva seiza beogradskog diktatora potpisali kukavni ''Temeljni ugovor'' s namjerom da daju lažnu političku i pravnu formu milenijumskoj razbojničkoj otimačini prošlosti, sadašnjosti i budućnosti Crne Gore, saopštio je crnogorski PEN centar.

“Jedan potpisnik je anti-premijer sadašnje anti-Vlade Crne Gore. Drugi je kamerdiner Aleksandra Vučića na dužnosti ‘patrijarha’ Crkve čiji svetački ‘panteon’ krasi zlikovac koji je prije osam stotina godina do temelja srušio sve što se u Zeti moglo srušiti, kao i zlikovci koji su se u Drugom svjetskom ratu ‘posvetili’ klanjima nedužnih žena”, ističu u saopštenju.

Poručuju da je Crna Gora “svaku osvajačku ološ savladala”.

“Dva Golubana i njihov gospodar namjerili su da ‘Temeljnim ugovorom’ u Crnoj Gori sruše sve što je autentično crnogorsko i sve što je kolektivno djelo svih naroda koji žive danas u njoj i svih njenih građana i državljana koji su rasuti po svijetu. Nagledala se Crna Gora takve silničke ološi koja joj je pokušavala iskopati temelje! I svaku je osvajačku ološ Crna Gora savladala! Mnogo su dublji temelji Crne Gore no što su njeni iskopnici ikad uspjeli dokučiti”, poručuju u saopštenju.

Crnogorski PEN centar saopštio je da ne priznaje ovaj “Ugovor”.

“Ovim iskopnicima Crne Gore ‘Ugovor’ vrijedi manje od papira na kome je potpisan! Crnogorski PEN centar ne priznaje ovaj ‘Ugovor’! Za časne ljude i patriote u njemu on nema nikakvog važenja, kao što ga nema ni za najveći dio građanstva Crne Gore. Vjerujemo da će vrlo brzo za anti-premijera i članove njegove anti-Vlade nastupiti trenutak istine na optuženičkoj klupi s optužnicom za veleizdaju države Crne Gore”, zaključuju u saopštenju.

Izvor (naslovna fotografija):

Izvor: PEN Centar

Ostavite komentar

Komentari (0)