test

Policija i privatno obezbjeđenje i danas na ulazu u opštinu spriječili bivšu vlast da uđe

Standard

02/07/2020

12:06

Ispred zgrade opštine Budva situacija je nepromijenjena. Smijenjenim predsjednicima opštine i skupštine Marku Careviću (DF) i Krstu Radoviću (Demokratska Crna Gora) ni ovoga jutra ulaz u zgradu nije bio dozvoljen, prenosi RTV Budva.

Već 11 dana zaredom, na samom ulazu u zgradu Opštine postavljen je kordon kordon policije u pratnji privatnog obezbjeđenja, koji prema postojećem spisku u zgradu lokalne uprave propuštaju zaposlene koji se na njemu nalaze.

Bivši potpredsjednik Opštine Budva Marko Marković kazao je da lokalna uprava u Budvi ne funkcioniše, i to, kako je naglasio, iz svima poznatih razloga.

“Izvršen je policijski udar. Ovi ljudi koji su ovdje sa maskama kao obezbjeđenje, niko ne zna ko ih je angažovao, ni u kojem postupku. Mimo svih pravila i tendera su dovedeni ovdje da sprovode strogoću, da određuju lično na bazi zapisnika koji službenik ima pravo da uše u Opštinu. To je u 2020. godini skandalozno”, rekao je Marković.

Bivši šef kabineta predsjednika opštine Nikola Jovanović ponovio je da je policija uhapsila Budvu.

“Ovdje policija drži Opštinu uhapšenom i nažalost štiti kriminalce koji su unutra ušli, uzurpirali vašu imovinu i vrše nekoliko krivičnih djela. Već u narednim danima imaćemo zaduženje Opštine za preko 30 su miliona, i ako to dodamo na onih preko 100 miliona koje su zadužili, onda vam je apsolutno jasno zbog čega su došli ovdje i nasilno provalili u ovu zgradu”, istakao je šef Jovanović.

Podsjećamo da su Carević i Radović razriješeni dužnosti od strane nove odborničke većine prošle subote.

Opština Budva ne radi već 11 dana, a kako je rečeno građani svoje dužnosti mogu ispunjavati online putem.

Izvor: RTV Budva
Izvor (naslovna fotografija):

Izvor: RTV Budva

Ostavite komentar

Komentari (0)