test

Porfirije: Užasnut sam činjenicom da su ustoličenje namjeravali da spriječe snajperskom puškom

Standard

05/09/2021

19:04

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije danas je po odlasku iz Crne Gore u svojoj obavi na Instagramu kazao da se sa Crnom Gorom rastaje srećan jer je ustoličen mitropolit crnogorsko primorski Joanikije, ali je ujedno tužan i užasnut činjenicom da su neki ustoličenje namjeravali da spriječe snajperskom puškom.



“Rastajem se, nadam se ne za dugo, sa ovom blagoslovenom zemljom i narodom, sa dvostrukim osećanjima. Srećan sam veoma jer smo izvršili delo Crkve, ustoličili mitropolita po volji Crkve i naroda ove episkopije, naroda koji dubinski voli Svetosavsku Crkvu”, napisao je on.

On je dodao da je i više nego tužan, te čak i užasnut činjenicom da su u vidokrugu bili neki ljudi koji su taj, kako je kazao, čin ljubavi prema svima namjeravali da spriječe snajperskom puškom.

“Zahvaljujem svima, žalim sve koji su na bilo koji način povređeni i molim ih za oproštaj. Molim se Gospodu za ovu zemlju, za ovaj narod i za sve ljude, i molim njih da se mole za mene, jer su oni bliži Bogu”, napisao je patrijarh.

Podsjećamo, mitropolit crnogorsko primorski Joanikije ustoličen je jutros u Cetinjskom manastiru nakon što je helikopterom zajedno sa patrijahom SPC Porfirijem došao u Cetinjski manastir.

Patrijarh i mitropolit su, nakon Cetinja, otišli u Saborni hram u Podgorici gdje je svečanost povodom ustoličenja završena.

Izvor (naslovna fotografija):

; Instragram

Ostavite komentar

Komentari (0)