test

Premijer Krivokapić razgovarao sa baronesom Goldi: Odlična saradnja Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva u oblasti odbrane

Standard

06/07/2021

17:35

Predsjednik Vlade Crne Gore, prof. dr Zdravko Krivokapić, u okviru prve bilateralne posjete Ujedinjenom Kraljevstvu, sastao se sa ministrom odbrane Benom Volasom i državnom sekretarkom u Ministarstvu odbrane UK, baronesom Anabel Meknikol Goldi.

Premijer je izrazio zadovoljstvo nedavnom posjetom fregate Kraljevske ratne mornarice „HMS Richmond“ Crnoj Gori, koja, kako je istakao, predstavlja potvrdu daljeg jačanja saradnje između dvije zemlje i posvećenost Ujedinjenog Kraljevstva Crnoj Gori, kao NATO savezniku i dugogodišnjem prijatelju.

Predsjednik Vlade kazao je da dvije zemlje imaju odličnu saradnju u oblasti odbrane, zahvalivši se na sveukupnoj podršci Ujedinjenog Kraljevstva u pogledu reforme i jačanja crnogorskog odbrambenog sistema, uključujući i realizaciju aktivnosti koje su doprinijele modernizaciji Vojske Crne Gore.

Premijer Krivokapić pozdravio je i britansku podršku u školovanju crnogorskih oficira, jačanju sistema sajber odbrane, kao i uništavanja viška naoružanja, te istakao intenzivnu saradnju mornarica dvije zemlje, čemu svjedoče i brojne posjete brodova britanske Kraljevske ratne mornarice crnogorskim lukama.

Ministar odbrane Volas rekao je da se divi hrabrosti i snazi Crne Gore koja uspijeva da se odupre spoljnim uticajima. On je poručio da će Ujedinjeno Kraljevstvo pružiti svu ekspertsku pomoć Crnoj Gori kako bi bila otporna na sajber kriminal i hibridne prijetnje, koje su učestale u posljednje vrijeme.

Baronesa Goldi je istakla da je raduje saradnja saradnja dvije zemlje u oblasti odbrane, poručivši da će Ujedinjeno Kraljevstvo pomoći Crnoj Gori da unaprijedi svoju mornaricu.

Ostavite komentar

Komentari (0)