test

Šaranović: Demokrate će podržati inicijativu o razrješenju Đurović ako danas bude rasprave o Zeti

Standard

30/07/2022

12:52

Poslanik Demokratske Crne Gore Danilo Šaranović kazao je da će ta partija podržati inicijativu o razrješenju predsjednice Skupštine Crne Gore ukoliko stavi na izjašnjenje Predlog za dopunu Dnevnog reda o Zeti i pogazi Poslovnik Skupstine Crne Gore.

“Ukoliko gospođa Danijela Đurović stavi na izjašnjenje Predlog za dopunu Dnevnog reda o Zeti i pogazi Poslovnik Skupstine Crne Gore jer za isto nema saglasnost Kolegijuma, poslanici Demokratske Crne Gore će potpisati najavljenu inicijativu o njenom razrješenju”, navodi Šaranović u objavinna Tviter profilu. 

On je ocijenio da Đurović nema pravo da Zećanima nanese štetu uzimanjem prava da biraju i budu birani i oduzimanjem onoga što je decenijama pripadalo Zeti, “jer predlagači, ako to žele, u skladu sa Poslovnikom, mogu sazvati vanrednu sjednicu”.

Podsjećamo, juče je poslanik Demokratskog fronta i lider Demokratske narodne partije Milan Knežević najavio da će podnijeti krivičnu prijavu protiv predsjednice Skupštine Danijele Đurović, ukoliko uvrsti u dnevni red antizetske zakone o Teritorijalnoj organizaciji i Glavnom gradu.

Dodao je i da će poslanici DNP-a podnijeti inicijativu za smjenu Danijele Đurović zbog zloupotrebe položaja.

Izvor (naslovna fotografija):

Danilo Šaranović, foto: Skupština Crne Gore

Ostavite komentar

Komentari (0)