test

Šaranović: Opstruiraju nas Ivan Vuković i Milo Đukanović, čekamo potpise još jednog poslaničkog kluba

Standard

20/01/2023

13:13

Poslanik Demokrata Danilo Šaranović kazao je kako ih građani pitaju kada će biti formirana vlast u Podgorici.



“DPS uzurpira vlast mjesecima. Ivan Vuković je spreman na preduzimanje svih nedozvoljenih radnji ne bi li sebi pribavio još koji mjesec na mjestu gradonačelnika”, kazao je on na današnjem pressu.

Jedan poslanički klub nije potpisao inicijativu

On je govorio o izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi, navodeći kako se predsjednik države Milo Đukanović ‘pridružio opstrukciji’ tako što ga nije potpisao, već ga je vratio parlamentu.

“Inicirali smo da taj akt opet bude usvojen. Ta inicijativa djelimično je urodila plodom, ali nova informacija je da samo jedan poslanički klub nije obezbijedio svoje potpise za održavanje vanredne sjednice, ali je obećao da će to učiniti do ponedjeljka. Onda ćemo imati uslove da sazovemo u ponedjeljak vanrednu sjednicu, na kojoj bismo se opet izjasnili o zakonu i stvorili preduslove za formiranje vlasti u Podgorici, ali i u Pljevljima”, dodao je on.

“Ogromni su zahtjevi građana da pravimo koaliciju sa pokretom Evropa sad”

Kazao je kako od Jakova Milatovića očekuju da jasno kaže da li daje podršku takvom modelu izlaska iz političke krize i formiranja lokalne vlasti.

Šaranović je dodao da bi, u slučaju dogovora sa pokretom Evropa sad, njihov predsjednički kandidat pobijedio u prvom krugu.

“Ogromni su zahtjevi građana da dođe do koalicije, garancija je da bi naš kandidat pobijedio u prvom krugu na predsjedničkim izborima”, rekao je on.

“Ako nas odbiju, neka budu spremni da preuzmu odgovornost”

Ako do toga ipak ne dođe, dodao je, “vidjeće koji su razlozi za to”.

“Mi ćemo onda svakako imati svog predsjedničkog kandidata. Ali ako neko odbije ponudu, onda mora biti spreman da preuzme odgovornost za loše posljedice te odluke”, naglasio je Šaranović.

Zahuktava se, dodao je, nacionalističko orgijanje pred predsjedničke izbore, a oni i Evropa sad bi dogovorom mogli da stanu na kraj tome.

Ostavite komentar

Komentari (1)

qyu

21 Jan. at 18:50

Pa jel ti stvarno mislis da će potpisati?