test

Savković Vukčević: Do kad ćemo da se čudimo

Standard

12/11/2022

16:02

Budimir Aleksić otvoreno govori što bi velikosrpska skupina, njihovi idejni tvorci i Crkva željeli da urade Crnoj Gori, poručila je poslanica DPS-a Nela Savković Vukčević.



“Ovu namjeru on ne ukriva izmišljanjem priča o stvaranju prosperitetnije i “svježije” Crne Gore, kao što čine ostali koji imaju isti naum. Aleksić je, śetimo se, tražio da se podigne spomenik Pavlu Đurišiću, da se ukine FCJK, i imao još mnogo sličnih zahtjeva i prijedloga, a svi oni vodili su zatiranju Crnogoraca i ostalih nesrba, jer je to odavno planirana i nikad završena misija”, navela je poslanica DPS-a.

Ukazala je na “dokaze” da se Velika Srbija htjela “uspostavljati kroz ratove”.

“Zločini u Hrvatskoj i na Kosovu, genocid u Bosni i Hercegovini, pokolji tokom Drugoga svjetskoga rata, nezapamćena zvjerstva od 1918. godine – stravični su dokazi da se Velika Srbija htjela uspostavljati kroz ratove, jer drugih argumenata za širenje teritorije nije bilo”, podsjetila je Savković Vukčević.

U koje granice su hajkači završili, kako kaže, “svi znamo”.

“Jedino nejasno povodom izjave Aleksića, koji govori iz glave svih poklonika “srpskog sveta” i “ruskog sveta”, jeste do kada ćemo mi da se čudimo nad najavom likvidacije države Crne Gore”, zaključila je Savković Vukčević.

Izvor (naslovna fotografija):

Nela Savković Vukčević

Ostavite komentar

Komentari (0)