test

SD: Ko drugome jamu kopa, sam u nju upada

Standard

20/08/2020

14:34

Socijaldemokrate Crne Gore reagovale su povodom optužbi potpredsjednika SDP-a Raška Konjevića, na račun ministra Kenana Hrapovića poručujući da se Socijaldemokrate neće baviti tom partijom, već da će, kako navode, njoj građani odrediti pravu mjeru 30. avgusta.

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti.

Zamislite partiju kojoj je izborna kampanja samo napad na drugu partiju. Zamislite partiju koja drugima prijeti tužilaštvom, a vrhovni državni tužilac je suprug predsjednice te partije. Zamislite partiju koja je sa „uglednim parlamentarcima“ iz DF-a htjela 2016. da formira vlast na državnom nivou i gradi „bolju“ Crnu Goru. Zamislite partiju koja je u vlasti sa DF-om u Herceg Novom, a do nedavno u Kotoru i Budvi. Zamislite partiju koja nema niti jednog odbornika u Budvi, a DF i Demokrate su je držali u vlasti.

Zamislite partiju kojoj koalicioni partner za počasnog predsjednika kaže da je jeftina i otpisana roba Mila Đukanovića. Zamislite partiju koja nije u trojnoj koaliciji prešla cenzus u Podgorici. Zamislite partiju koja u 2/3 opština u Crnoj Gori nema odbornika. Zamislite partiju koja dobija ovoliki prostor u medijima, a cenzus joj je, očigledno, nedostižan. Zamislite partiju koja obmanjuje građane demagoškim i populističkim prijedlozima, a dok je bila u vlasti 18 godina niti jedan od takvih prijedloga nije dala.

Zamislite partiju koja, gdje god da je bila u vlasti, kaže da su samo oni dobri, a svi ostali u vlasti grešni. Zamislite partiju koja je 4 godine bila u opoziciji, a opozicija je ne zove na razgovor oko nastupa na izborima. Zamislite partiju koja 4 godine „sipa drvlje i kamenje“ po vlasti, a onda mjesec dana pred izbore najavljuje moguću postizbornu saradnju sa tom istom vlašću.

Mi, Socijaldemokrate se nećemo baviti tom partijom. Njoj će građani, sigurni smo, odrediti pravu mjeru 30. avgusta.

Toj partiji, koja u saradnji sa medijima koji njima upravljaju, svakodnevno vodi tendencioznu kampanju protiv Socijaldemokrata, ali i svima drugima koji na terenu i van njega „nisko“ udaraju na nas, poručujemo: Ko drugome jamu kopa, sam u nju upada.

Mi, Socijaldemokrate, se ne sjekiramo oko rezultata na izborima, jer će on biti izvanredan i posljedica je našeg dosljednog i principijelnog djelovanja u posljednje 4 godine i ispunjenja mnogih obećanja koje smo dali građanima. Uostalom, ovoliko direktnih i bočnih udara na nas je još jedna potvrda naše ogromne snage koja nekima očigledno smeta.

A što se tiče „moralne gromade“ Konjevića, kad prođu izbori biće prilike da odgovori na brojna pitanja: oko njegovih pravnih vratolomija dok je bio ministar finansija, a vezano za dozvoljavanje rada terminala za klađenje u ugostiteljskim objektima, gdje se „po gradu priča“ da dobija pozamašne mjesečne apanaže za takvu „lucidnost“; oko dodjeljivanja stambenog kredita od više desetina hiljada eura od strane Vlade članu njegove uže porodice i to dok je bio ministar u Vladi; oko poslovnih aranžmana koje je sklapao kao ministar u Vladi i dr.

Na kraju, a u vezi sa njegovim optužbama na račun ministra zdravlja Kenana Hrapovića, poručujemo i njemu i cjelokupnoj javnosti da je sva dokumentacija uredna i javno dostupna na provjeru svima, te da se ni o kakvom nezakonitom djelovanju ministra Hrapovića ne može govoriti.

Uostalom, dok je bio ministar finansija, odnosno ministar repetent u Vladi Mila Đukanovića, upravo je Konjević slao budžetsku inspekciju u Fond zdravstva na čijem je čelu bio Kenan Hrapović, koja nije konstatovala nikakve nepravilnosti.

Ono što bi javnost trebala da zna jeste da je sve ovo nastavak sinhronizovanog napada poslanika Konjevića i nekih portala, uključujući i ona glasila bliska Demokratskom frontu koji mu je ovog puta, kao koalicioni partner, učinio uslugu više, stavivši mu na raspolaganje i svoja medijska glasila kako bi, koristeći se lažnim optužbama na račun Socijaldemokrata, pokušao namaći cenzus i makar 2 glasa u Parlamentu poslao u zagrljaj antidržavnoj opoziciji, kao što je to radio proteklih 5 godina.

Ostavite komentar

Komentari (0)