test

SD: Za ovih 16 godina naša zajednička država pokazala je temelje od čelika

Standard

21/05/2022

14:20

Sigurni da smo u suštinskim momentima, i nekad i sad, bili na pravoj strani istorije, čestitamo građanima Dan nezavisnosti i želimo da svi zajedno imamo dovoljno mudrosti da naučimo istorijske lekcije koje su sada pred nama. Da je vječna, poručuju iz SD-a.

Šesnaest godina nakon najvećeg i posljednjeg koraka u osamostaljenju Crne Gore, naša zajednička država pokazala je temelje od čelika. Zemlja vodeći kandidat za članstvo u EU, članica NATO-a i UN-a i zemlja koja je godinama unapređivala svoj demokratski kapacitet, dokazala je svojim građanima da je dostojna da je zovu svojom, ističe se u čestitki SD-a povodom Dana nezavisnosti, 21. maja.

Kako ističu iz ove partije, greške koje su se nesumnjivo na tom putu pravile, bile su i biće povod za prihvatanje realnog stanja, povod za poboljšanje, ispravljanje i unapređenje i nikad nijesu, niti će moći, da dovedu u pitanje temelje naše zajedničke kuće. 

“Crna Gora nalazi se na prekretnici između pogrešne politike koja bi pod plaštom promjena rušila državu, i one ispravne, koja zna da kad su promjene potrebne ‘ruši’ pojedince, a ne državu. Crna Gora se nalazi na prekretnici između retrogradnog i evropskog, nacionalističkog i građanskog, sekularnog i teokratskog, prihvatanja istorije i istorijskog revizionizma. U konačnom, između anticivilizacijskog i civilizacijskog”, stoji u saopštenju.

Socijaldemokrate vode državničku politiku, koja svoje greške priznaje, ispravlja ih, ali i ni jednog momenta ne pregovara oko onoga oko čega niti jedan ozbiljan politički subjekat ne bi trebalo da pregovara: vrijednosti na kojima ova zemlja počiva.

“One su ugrađene u svaki kamen i svaku kuću, i polemisati njima značilo bi polemisati onim što Crna Gora jeste. Zato, sigurni da smo u suštinskim momentima, i nekad i sad, bili na pravoj strani istorije, čestitamo građanima Dan nezavisnosti i želimo da svi zajedno imamo dovoljno mudrosti da naučimo istorijske lekcije koje su sada pred nama. Da je vječna”, poručuju iz SD-a.

Izvor (naslovna fotografija):

SD

Ostavite komentar

Komentari (0)