test

SDP Cetinje: Nadležni da ispitaju slučaj Vodovoda i kanalizacije i sankcionišu odgovorne

Standard

04/05/2022

14:55

Da su se prethodne lokalne uprave Prijestonice Cetinje neodgovorno odnosile prema finansijskim sredstvima građana kojima su raspolagale potvrđeno je mnogo puta, pa tako ne iznenađuje ni najnoviji slučaj, vezan za DOO Vodovod i kanalizaciju Cetinje, saopšteno je iz Opštinskog odbora SDP Cetinje.

“Naime, pred Privrednim sudom Crne Gore vodi se parnični postupak protiv DOO Vodovod i kanalizacija Cetinje, po tužbi kompanije PNP Perošević iz Bijelog Polja u vezi sa izvođenjem radova na cjevovodu PK Velja Gora – PK Lašor, kojom se pod prijetnjom prinudne naplate potražuje 169.212,35 eura od DOO Vodovod i kanalizacija Cetinje”, kazali su iz SDP-a.

U pitanju su novčana sredstva za poslove koje je prethodna uprava sa izvođačem radova ugovarala mimo procedura predviđenih Zakonom o javnim nabavkama i bez adekvatne dokumentacije, tako da smo sada u situaciji da je posao dogovoren praktično “na riječ” bez propratne dokumentacije.

“Ovo je samo jedan u nizu pokazatelja odnosa prethodne vlasti prema Prijestonici a ti rezultati se najbolje ogledaju u sigurno preko 40 miliona duga sa kojima se Cetinje danas bori”, navodi se u saopštenju.

Zbog ovakvih slučajeva smo i tražili eksternu reviziju, kako bi utvrdili sve eventualne dubioze.

“Opštinski odbor Socijaldemokratske partije ovim putem poziva nadležne organe da detaljno ispitaju slučaj i adekvatno sankcionišu odgovorne za ovaj slučaj”.

Izvor (naslovna fotografija):

Cetinje

Ostavite komentar

Komentari (0)