test

Sekulović predlaže kandidata i po cijenu pada Vlade

Standard

21/02/2021

07:32

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović predložiće Vladi kandidata za direktora Uprave policije bez obzira na najavu da pojedini ministri i premijer neće glasati za taj predlog, saznaje Dan.

Takođe, ako predlog bude odbijen, bilo bi očekivano da ministar podnese ostavku. Na taj način bi se ušlo u rekonstrukciju Vlade i to bi vuklo više iznuđenih poteza, a istovremeno otvorilo vrata političkim partijama da uđu u izvršuvlast.

Rasplet se očekuje sjutra, a za to vrijeme Agenciji za nacionalnu bezbjednost je naloženo da izvrši provjere kandidata Zorana Brđanina i Dragana Klikovca.

Kao kandidat za šefa policije na sjednici održanoj u petak pominjao se Vojo Laković iako je bio četvrti na rang-listi.

Izbor direktora Uprave policije je zakomplikovan pošto jedan dio Vlade nije podržao predlog ministra Sekulovića, a Demokratski front je takođe saopštio da njegov predlog neće imati njihovu podršku.

U Upravi za kadrove je 16. februara održano testiranje kandidata za izbor novog direktora Uprave policije.

Pored Zorana Brđanina, Dragana Klikovca i Voja Lakovića, za to mjesto su konkurisali i Dragan Radonjić, Zoran Braunović, Milan Delić, Dražen Vuković, Dragan Arsović i Siniša Kovačević.

Tokom testiranja se ocjenjuju sposobnosti, kompetencija i vještina za rad u državnim organima.

Strukturirani intervju je obavljen sa svakim kandidatom koji je ostvario više od 50 odsto bodova na testiranju u pisanoj formi. Kandidat je pred svim članovima komisije izlagao pisani rad, nakon čega su im postavljana pitanja.

Na strukturiranom intervjuu ocjenjuju se kompetencije, liderstvo, usmjerenost na rezultate, saradnja, komunikacija i inovativnost.

Nakon svih ovih provjera Brđanin je ocijenjen najboljom ocjenom.

Izvor: Dan

Ostavite komentar

Komentari (0)