test

Sin premijera Duška Markovića objasnio kako je kupio stan od 110.000 eura

Standard

21/10/2017

15:22

Predrag i Duško Marković

Sin premijera Duška Markovića, Predrag Marković najavio je tužbu protiv dnevnog lista Dan zbog, kako kaže, neistina i medijske hajke koju ta novina vodi protiv njega i njegove porodice. On je tako reagovao na tekst koji je objavljen pod naslovom “Za stan od 100.000 eura nema porijekla novca”.

Reagovanje Markovića prenosimo u cjelosti:

Tekst koji je objavio tabloid Dan, 21. oktobra 2017., pod naslovom “Za stan od 100.000 eura nema porijekla novca”, predstavlja flagrantan primjer laži i podmetačine, sračunate da se meni i mojoj porodici nanese šteta, a sve sa ciljem političkog profita onih snaga koje sada uređuju te novine.

Tekst ne samo da je neprofesionalan i paušalan, nego je u cjelosti neistinit!

Krenimo redom: stan je kupljen od kompanije Čelebić, a ne od Zetagradnje; supruga koju spominju pod imenom Tamara, ne postoji u našoj porodici, a pogotovu nije premijerova supruga, kako eksplicitno navode. Ako su mislili na moju suprugu, ona se zove Tijana.

Što se tiče same suštine iz ovih konstruisanih navoda, naglašavam da u ranijem izvještaju predatom ASK stoji da nemam ušteđevinu, ali se takođe u istom izvještaju jasno navodi da sam vlasnik stana od 53m², a koji sam u međuvremenu prodao za 80.000 eura.

Taj novac sam uplatio na račun kompanije Čelebić, kao dio kupoprodajne cijene za stan koji je predmet interesovanja Dana, uz ugovorom utvrđenu obavezu da ostatak od 30.000 eura isplatim u roku od 3 godine.

Za svoje navode prilažem ugovor o prodaji postojećeg stana, ugovor o kupovini novog stana, oba sačinjena kod Notara 11. jula o.g, kao i izvod iz Lista nepokretnosti gdje se jasno vidi da više nijesam vlasnik stana od 53m².

Pošto duži period nijesam ni javni funkcioner, očigledno je da se ovdje ne radi o brizi o javnom interesu u smislu prijavljivanja prihoda i imovine, što sam savjesno radio za vrijeme vršenja funkcije, već o tipičnom medijsko-političkom progonu iz samo jednog razloga – što sam sin premijera Duška Markovića.

Zbog neistina i medijske hajke koja se protiv mene i moje porodice vodi iz Dana, zatražiću zaštitu od pravosudnih organa, u odgovarajućem postupku.

Izvor (naslovna fotografija):

Predrag i Duško Marković

Ostavite komentar

Komentari (0)