test

SKANDAL: Granična policija zadržala Princa od Dubaija na aerodromu u Tivtu, pušten nakon više urgencija MVP-a

Standard

04/10/2022

09:55

Šeik Hamdan bin Mohamed bin Rašid Al Maktum ili Princ od Dubaija boravio je u Crnoj Gori krajem avgusta, odmarao sa porodicom i to podijelio na svom instagram profilu. Sve je bilo skoro idilično - mladi princ je upoznao ljepote crnogorskog primorja, promovisao našu državu, ali je povratak u njegovu zemlju bio više nego traumatičan.

Prema informacijama Standarda, sve je počelo od trenutka kada je odbio insistiranje premijera Dritana Abazovića da se sretne s njim. Kada je završio odmor i krenuo kući, privatnim avionom sa tivatskog aerodroma, granična policija ga je zausutavila, kao i njegovu porodicu. Jasan razlog zaustavljanja i zadržavanja na aerodromu nije poznat, ali sagovornik Standarda kaže da je granična policija insistirala na procedurama za redovne putnike, a ne kao VIP osobu, što podrazumijeva poseban tretman.

Selfi iz Crne Gore Princa Dubaija

Nakon što je princ Dabaija alarmirao ambasadu UAE u CG, uključilo se Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore, koje je više puta urgiralo da se problem brzo riješi.

Sve je to trajalo do duboko u noć kada je granična policija ipak popustila pred uregncijama MVP-a, i princ sa porodicom je pušten da otputuje nazad u svoju zemlju.

Iz Uprave policije nijesu stizali odgovori na pitanja Standarda iako su poslata protekle nedjelje, čime događaj nije ni potvrđen, ali ni demantovan.

Šeik Hamdan bin Mohamed bin Rašid Al Maktum je rođen 14. novembra 1982. godine, a bio je popularan prijestolonasljednik Dubaija od 2006. do 2008. godine.

Njegova imovina se procjenjuje na šest milijardi dolara. U narodu je poznat pod pseudonimom Fazza, pod kojim objavljuje svoju poeziju, što na arapskom znači „onaj koji pomaže“.

Hamdan bin Mohamed se školovao u Dubaiju u Rašid školi, a zatim u Dubai School of Government. Nastavio je studije u Ujedinjenom Kraljevstvu, gdje je diplomirao na Sandhurstu 2001, kasnije je pohađao London School of Economics. U intervjuu za Vision on je opisao kako ga je Sandhurst naučio važnosti samodiscipline, posvećenosti, vrline, odgovornosti, izdržljivosti, razumijevanja, timskog rada, prijateljstva i prednosti napornog rada.

Ostavite komentar

Komentari (2)

TV_EU

04 Oct. at 12:43

Zato popovi sotonske Crkve Srbije te srpski i ruski špijuni ulaze i izlaze iz naše zemlje kao iz javnog WC-a

Luda

04 Oct. at 11:45

Što je CG doživjela da o njoj odlučuje jedna dvorska luda i klovn. To što je on to, njegov je problem, ali što unižava i devastira CG je problem svih njenih građana. Ovo još nije zabilježeno u međunarodnim odnosima da zloupotrebi državnu administraciju za svoje PR aktivnosti i to prema tako VIP ličnosti. Đoko Orlandić