test

Udruženje MonteKöln: Pokušaj manipulacije dijasporom

Standard

26/08/2020

10:42

Koliko se pojedine političke partije u Crnoj Gori bave neistinama i manipulacijama jasno kazuje laž koju su plasirali u medije, da su pojedine evropske države zabranile državljanima Crne Gore učešće na predstojećim izborima u Crnoj Gori, saopšteno je iz Udruženja MonteKöln.

“Citiramo ih: “Vlade Njemačke i Luksemburga: Ko glasa u Crnoj Gori neka tamo i ostane!”

Zašto uporno pokazuju da na crnogorsku dijasporu gledaju ponižavajuće i smatraju nas neznavenima, te s ovakvim izjavama svakodnevno to i potvrđuju?!

Demantujemo ove izjave i pokušaj manipulacije našom dijasporom!

Po ovom pitanju možemo da informišemo javnost i dijasporu Crne Gore, da svi oni koji borave i rade na teritoriji Njemačke imaju pravo glasa u zemlji porijekla, jer izbornim zakonodavstvom u Crnoj Gori se bavi Crna Gora, a ni u kom slučaju Njemačka, niti bilo koja druga država! Iako neke na silu pokušavaju…

Ovo potvrđuje izjava eksperta ustavnog prava iz Bilefelda, Prof. Dr. Kristofa Gusi, koji je na ovu temu kazao da Njemačka ne odlučuje o izbornim zakonima i izbornim procesima van Njemačke, te da Njemačka ne smije da se miješa u izborno pravo stranih državljana”, navode u saopštenju.

Ostavite komentar

Komentari (0)