test

SJEDNICA U GLUVOJ SOBI: Saslušanje čelnika Vlade, policije i tužilaštva o zapljeni kokaina

Standard

31/01/2022

09:50

Skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu trebalo je danas da obavi kontrolno saslušanje čelnike Vlade, policije i tužilaštva povodom zapljene pola tone kokaina.

Sjednica je počela u 10 sati i odložena je za 11 kako bi se organizovala u takozvanoj Gluvoj sobi, gdje će biti zatvorena za javnost zbog tajnih podataka.

Odbor je trebalo da  sasluša premijera Zdravka Kriviokapića, ali je on poslao dopis u kojem je objasnio da neće doći.

“Tema je previše važna da bi je opstruirao Krivokapić”, kazao je Milan Knežević, predsjednik Odbora.

Sjednici prisustvuju potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, direktor Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost, Zoran Brđanin i Dejan Vukšić, kao i predstavnici tužilaštva, ispred kojeg je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Predsjednik Prave Crne Gore  Marko Milačić i član Odbora smatra da postoji puno pitanja koja građani treba da čuju.

“Ko bude htio da se bije sa Katnićem i Abazovičem sješće pored njih, razdvajanja više nema”, kazao je u šali predsjednik Odbora Milan Knežević.

Brđanin je rekao da je policija otvorena da podijeli sa javnošću “sve ono što može”, a o podacima  koji su tajni mogu uposebnom prostoru za to. To je kazao govoreći o tome da li sjednica treba i može da bude otvorena.

Radnici Volija su 12. januara, u paketima banana u magacinu te podgoričke kompanije, pronašli kokain, o čemu su obavijestili policiju.

Iz Uprave prihoda i carina su saopštili da je brod, u kojem se nalazila pošiljka banana, uplovio u Luku Bar 2. januara.

Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo je krivični postupak protiv špeditera Đ.D. zbog sumnje da je član međunarodne kriminalne grupe koja je, kako se sumnja, formirana radi šverca kokaina iz Južne Amerike u Evropu, a djelovala je i u Crnoj Gori.

Ostavite komentar

Komentari (0)