test

VIDEO: Brajović kaže da je Milo predsjednik ukoliko se kandiduje

Standard

13/10/2017

09:49

Đukanović

Lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović biće predsjednik države ukoliko odluči da se kandiduje, uvjeren je predsjednik parlamenta, Ivan Brajović. On je to saopštio u intervjuu RTS-u, tokom zvanične posjete Beogradu.

Na pitanje da li misli da će se Đukanović kandidovati za predsjednika Crne Gore, Brajović kaže:

“Kako god odlučio, a to će na kraju biti njegova odluka, ja mislim da je on već obilježio crnogorsku noviju političku istoriju kao najmarkantnija ličnost, i to mu ne mogu zamjeriti ni najljući protivnici. Vjerujem da, ako se bude kandidovao, biće i predsjednik Crne Gore”, rekao je on.

{youtube}wH1zGAX1Hpk{/youtube}

Brajović je istakao da odnosi između Podgorice i Beograda, idu uzlaznom putanjom i da u poslednjoj deceniji nikad nijesu bili bolji.

Brajović je govoreći o položaju crnogorske manjine u Srbiji i srpske Crnoj Gori, za Radio televiziju Srbije rekao da bi volio da Crnogorci u Srbiji budu lojalni Srbiji, ali da ne zaborave maticu.

“Isto mislim i za građane Srbije u Crnoj Gori. Tu priču o lošem položaju mislim da plasiraju oni koji nacionalno izjašnjavanje žele da koriste za lagodno političko pozicioniranje u sistemu i ne doprinose dobrim odnosima dvije države”, rekao je predsjednik crnogorskog parlamenta.

Komentarišući pripremu Deklaracije o zaštiti srpskoj jezika i identiteta Srba u regionu, a na pitanje da li misli da su identitet i srpski jezik ugroženi u Crnoj Gori, Brajović je rekao da u Ustavu Crne Gore i zakonima postoji definisana zaštita prava na jezik.

“Mislim da Crna Gora treba da bude afirmativan primjer za te slučajeve. Kada ste pomenuli deklaraciju, moram da kažem da i deklaracije i memorandumi, kako imam iskustvo iz naše bliže prosslosti, ukazuju da treba biti oprezan sa njima”, rekao je Brajović.

Izvor (naslovna fotografija):

Đukanović

Ostavite komentar

Komentari (0)