test

(VIDEO) Đuranović u Matici crnogorskoj razgovarao o društvenim i političkim dešavanjima u Crnoj Gori

Standard

02/04/2021

20:15

Matici crnogorskoj juče je održana dvanaesta tribina pod nazivom –Śednik četvrtkom. Gost Matice crnogorske bio jeDraško Đuranović, aktuelni glavni urednik dnevne novinePobjeda, nekadašnji glavni i odgovorni urednik i direktor nedjeljnika Monitor, dopisnik agencije Beta, urednik Alternativne informativne mreže za Crnu Goru, politički komentator na Radiju Slobodna Evropa, te glavni urednik Portala Analitika.

“Najprije je bilo riječi o crnogorskoj medijskoj sceni, odgovornosti novinara, njihovom uticaju na javni govor i radikalizaciji podjela u društvu”, navodi se u saopštenju Matice crnogorske.

Takođe, dodaje se, komentarisani su i nedavni napadi na novinare.

“Đuranović je dao ocjenu društvenih i političkih dešavanja u Crnoj Gori kao i dosadašnjeg rada nove Vlade. Razgovarano je o uticaju SPC na političke prilike u Crnoj Gori i o aktuelnim slučajevima negiranja zločina i genocida od strane visokih vladinih zvaničnika. Đuranović se osvrnuo na slučaj odavanja tajnih podataka i reakciju NATO-a i zvaničnika zapadnih zemalja povodom toga. U tom smjeru, Đuranović je analizirao međunarodne prilike i kako bi se one mogle odraziti na Crnu Goru. Gost Matice crnogorske je ocijenio djelovanje suverenističkih partija nakon prošlogodišnjih parlamentarnih izbora i njihov koalicioni kapacitet. U tom smjeru je iznio svoje mišljenje vezano za pojavu novih političkih snaga na građanskoj i suverenističkoj strani”, stoji u saopštenju Matice crnogorske.

Razgovor je vodila novinarka Tanja Pavićević.

Izvor (naslovna fotografija):

Kada premijeru ministar otkaže poslušnost, narušava se integritet prvog čovjeka izvršne vlasti. Ukoliko se odluci premijera protive oni koji su ga izglasali u parlamentu, predsjednik i Vlada gube politički legitimitet. Opet, ako se Krivokapić predomisli i pod pritiskom povuče zahtjev za smjenu Leposavića, premijer gubi i politički legitimitet i lični integritet. Postaće politička olupina koja samo čeka dan kada će potonuti

Ostavite komentar

Komentari (0)