test

Vučićevi ljudi u džipovima kupuju glasove za opoziciju u Nikšiću

Standard

24/01/2021

08:15

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Vladimir Mandić i poslanik te partije Predrag Rajić aktivno su se umiješali u predizbornu kampanju u Nikšiću logistički i finansijski pomažući opoziciju u Nikšiću, saznaje Pobjeda.



Više izvora Pobjede saopštilo je da je višednevni boravak Mandića i Rajića uz svesrdnu pomoć Igora Dodika, sina Milorada Dodika kao i Srpske pravoslavne crkve organizovan sa ciljem da se po receptu sa parlamentarnih izbora pripremi teren za pobjedu opozicije.

Izvori Pobjede ukazuju da je logistička i finansijska pomoć Rajića i Mandića usmjerena prije svega na koaliciju ,,Za budućnost Nikšića“ koju bi trebalo da sačinjavaju lokalni odbori Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije i Pokreta za promjene.

Tu listu bi makar na indirektan način trebalo da podrži SPC preko administratora MCP-a i episkopa nikšićko – budimljanskog Joanikija Mićovića.

Prema pouzdanim saznanjima Pobjede, nekoliko građana je Upravi policiji i centrima bezbjednosti u Nikšiću i Podgorici prijavilo Rajića koji je državljanin Republike Srbije i poslanik Srpske narodne stranke da je prema navodima koji su objavljeni na društvenim mrežama navodno učestvao u povredi izbornih prava građana opštine Nikšić na način što, prema navodima iz objava, novčano pomagao građane Nikšića kako bi zauzvrat na predstojećim izborima glasali za određene političke partije.

Od Uprave policije i nadležnih državnih tužilaštava je zatraženo da provjere da li su ovi javno saopšteni navodi tačni i da li u tim radnjama ima elemenata krivičnog djela koja se gone po službenoj dužnosti.

Konkretne objave su zabrinule građane koji su smatrali ustavom i zakonskom dužnošću i obavezom da na to ukažu nadležnim državnim organima.

O boravku Mandića u Nikšiću izvjestio je i ugledni beogradski dnevnik Danas.

“Vladimir Mandić, nekadašnji rukometaš Srbije i odbornik Srpske napredne stranke u Skupštini grada Beograda i Milan Nikolić, generalni sekretar Auto-moto saveza Srbije, inače rođeni Nikšićanin, vrlo su aktivni ovih dana u Nikšiću gdje se 14. marta održavaju lokalni izbori”, pisao je beogradski Danas.

Osim njih, spominje se i ime Igora Dodika, sina srpskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, za koga kažu da u Nikšiću „nešto trguje“.

“Odnedavno i neki nepoznati džipovi patroliraju kroz grad i čuvaju murale sa likom mitropolita Amfilohija postavljene po zgradama”, kaže izvor dnevnika Danas.

Izvori Pobjede ukazuju da se Mandićev boravak takođe povezuje i sa čuvanjem murala na nikšićkom zgradama sa likom pokojnog mitropolita Amfilohija

Opozicionari se u Nikšiću, očigledno je već mjesecima unazad, itekako pripremaju za izbore u martu.

Pandemiju, pa samim tim i sve aktivnije djelovanje na brojnim društvenim mrežama, litije i svu euforiju, koja je pratila smjenu DPS-a i njegovih koalicionih partnera na državnom nivou, koalicije „Crno na bijelo“, „Za budućnost Crne Gore“, „Mir je naša nacija“ koriste kao vjetar u jedra na plovidbi za pobjedu u Nikšiću.

Rad na terenu, prepoznat je kao najdjelotvorniji, što se već lako može zaključiti, pošto grupe partijski uniformisanih mladića i djevojaka s fasciklama kruže gradskim kvartovima, sakupljaju potpise podrške i dijele propagandni materijal.

Nije teško primijetiti ni da pare za osvajanje rodnog grada Mila Đukanovića nijesu problem, jer para ne fali. Porukom „Za budućnost Nikšića“ već su brendirani brojni vrlo prostrani poslovni prostori na ekskluzivnim lokacijama, Trgu Save Kovačevića, u Ulici Nika Miljanića, Nikole Tesle…, pa i Pokret Ura je proširio svoju mrežu.

Ostali akteri političke scene još nijesu toliko primjetni ili pak imaju drugačiju taktiku, ali očigledno je da su ovog puta mnogima narasli apetiti, pa poučeni iskustvom s parlamentarnih izbora gdje su se itekako ovajdili i oni s ponajmanjom podrškom, odlučuju da uđu u trku.

Nacionalno, vjerski, politički… po svim šavovima – Nikšić je podijeljen. Malo prisebniji s nevjericom iščekuju 14. mart, a gotovo svakodnevno, u marketu, na ulici ili nekom od portala saznaju da se osniva novi pokret ili partija.

U Nikšiću nikad većih tenzija, pa čak i u kružocima gdje ih nikad ne bi smjelo biti i svi kao da se utrkuju da svesrdno doprinesu podjelama, podvalama i izdaji svega što je u ovom gradu kroz istoriju bilo najsvetije.

Ko su Rajić i Mandić: Ideolog ,,srpskog sveta“, plejboj i investicioni fond

Poslanik Vučićevog SNS-a Predrag Rajić koji se aktivirao u Nikšiću je jedan od ideologa velikosrpskog projekta i portparol Centra za društvenu stabilnost iz Novog Sada.

Često u medijima komentariše situaciju u Crnoj Gori a nedavno je u emisiji ,,Srpski svet“ na IN4S izjavio da je političko stanje u Crnoj Gori neodrživo i da su vanredni parlamentarni izbori ove godine najrealnija opcija.

Rajić je dodao da je Krivokapićeva Vlada ,,nastavila kontinuitet spoljne politike DPS-a koji je usmjeren protiv Srbije i srpskih interesa“.

“Ne može se na srpskoj žrtvi, srpskim litijama, pendrecima i suzama od suzavaca doći na vlast, a onda te iste Srbe ponižavati. To nije održivo i ne može tako. Ko god misli da može da se poigrava sa Mandićem i Kneževićem, grdno se vara. Zbog nezadovoljstva srpskog naroda očekujem izbore već u ovoj godin”, rekao je Rajić u emisiji ,,Srpski svet“ koja je emitovana na televiziji In4s.

Vladimir Mandić ima daleko zanimljivu biografiju budući da je bio vrhunski sportista, reprezentativac Srbije u rukometu, a poznat je i po svom privatnom životu.

Njegov otac Momčilo je tokom rata i u BiH je bio ministar pravde i bliski saradnik Radovana Karadžića. U Crnoj Gori je postao poznat nakon što je izjavio da je crnogorsko rukovodstvo davalo gorivo za tenkove bosanskih Srba.

Mandić se zajedno sa Igorom Dodikom dovodi i u vezu sa investicionim fondom koji planira kupovinu pojedinih medija u Crnoj Gori.

Izvor: Pobjeda
Izvor (naslovna fotografija):

Rajić i Mandić

Ostavite komentar

Komentari (2)

Libero7

24 Jan. at 09:49

sto rade dritan i zarko mozda su dobili zito i psenicu da ne vide sto se radi

sha

24 Jan. at 09:32

Mandic je poznat i po tome sto je na sred Cetinja digo 3 prsta. Dje ste junacine