test

Vuksanović Stanković: Prekinućemo praksu da je jedan tajkun vlasti važniji od cijelog grada

Standard

14/08/2020

14:47

Predsjednica SDP Draginja Vuksanović Stanković je zajedno sa Mirkom Đačićem, bivšim gradonačelnikom Pljevalja koji je podržao listu “SDP – JAKA CRNA GORA”, posjetila Pljevlja i u razgovoru sa građanima, uz poštovanje mjera NKT, predstavila predizborni program liste “SDP – JAKA CRNA GORA”.

“Primjer kompanije Vektra Jakić je jedan od najupečatljivijih primjera pogubne politike ove vlasti prema opštini Pljevlja, koja se vodi u interesu tajkuna a ne sopstvenih građana i poštenih privrednika.Ova firma duguje gradjanima Pljevalja oko 6 miliona eura na ime neplacenih koncesija i sve joj to može biti zato što je njen vlasnik blizakk vrhu ove vlasti. Dok tajkun vlasti ne plaća milione gradjanima Pljevalja, istovremeno se Pljevlja od iste vlasti pritiskaju da plate svoj poreski dug. Dakle, ovoj vlasti je jedan njen tajkun važniji od oko 30.000 gradjana Pljevalja. Rijetko se gdje može naći ovakav primjer nepravde, nemara, bezakonja i nebrige o jednom gradu i njegovim gradjanima”, kazala je predsjednica SDP-a.

Ona je naglasila da se ovom, ko zna kojom po redu “neuspješnom privatizacijom, nastavila devastacija Pljevalja, devastacija ogromnog prirodnog bogatstva ovoga grada”.

“Da bismo to omogućili potrebne su nam promjene. Promjene su potrebne kako bismo uspostavili poštenu vlast koja će cijeniti rad, odgovornost i poštovanje zakona. Promjene koje će značiti da se nikada više ne može desiti da je jedan tajkun važniji od čitavog jednog grada.
SDP je spreman da od 30 avgusta preuzme odgvornost da gradi društvo solidarnosti i jednakosti u čijoj osnovi će biti slobodan pojedinac.Samo sa promjenama možemo izgraditi takvo humano društvo i jaku CG. “, kazala je Vuksanović Stanković.

Bivši gradonačelnik Pljevalaj Mirko Đačić je naveo da je za njega lično, podrška SDP- u nastavak iste borbe i aktivnosti za interese Opštine Pljevlja.

“Siguran sam da ako su jaka Pljevlja, kao privredni i industrijski centar Crne Gore, onda je jaka i Crna Gora. Vjerujem da svi moramo raditi na tome da zaustavimo ili potpuno smanjimo uticaj nepismenih i pohlepnih preduzetnika kakav ovdje primjer imamo, koji ne izmiruju svoje obaveze ni prema državi, ni opštini, ni prema neposredno zaposlenim.
Koristim ovu priliku da pozovem građane Pljevalja, pred ove parlamentarne izbore, da se da maksimalna podrška SDP-u, jer ona može biti taj dobar korektivni factor, dobar inicijator i nosilac dobrih pozitivnih promjena u Crnoj Gori”, zaključio je Đačić.
Predstavnici liste SDP Jaka Crna Gora su tokom “posjete Pljevljima razgovarali i sa velikim brojem gradjana i predstavnicima male privrede”.

Predsjednica SDP je na sastanku Izbornog štaba SDP u Pljevljima konstatovala i ogroman porast interesovanja za politiku SDP u ovom gradu, za što je “najbolji pokazatelj i veliki priliv novih članova i simpatizera pogotovo u posljednja dva mjeseca”.

”Sve je to garancija odličnog izbornog rezulata liste SDP Jaka Crna Gora u ovom gradu”, navela je predsjednica SDP.

Ostavite komentar

Komentari (0)