test

Završen sastanak kod Milatovića, učesnici tvrde da su spremni na ustupke za boljitak društva

Standard

29/05/2023

11:45

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović završio je razgovore sa predstavnicima lista koje učestvuju na parlamentarnim izborima o ključnim temama za dalji razvoj države.



Ervin Ibrahimović je u izjavi za medije kazao da je BS privržena dijalogu kada su posrijedi najvažnija pitanja u državi.

“Razgovor me je ohrabrio da su političari spremni da naprave iskorak kada je u pitanju opšti društveni konsenzus. Gajim optimizam da ćemo nastaviti sa ovakvim inicijativama”, kazao je on.



Aleksa Bečić je naveo da je bilo prirodno da kao nosilac izborne liste koja će po opštim ocjenama biti noseći stub naredne vlasti da afirmiše dijalog i potrebu da vode dijalog na simboličan način prije 11.juna, a i nakon toga intenzivno i efikasno.

“Prvo i osnovno je da do 11. juna poštujemo kodeks o fer i demokratskoj kampanji koju smo potpisali. Drugi važan zadatak nakon 11. juna je da brzo dobijemo jaku i stabilnu vladu i parlamentarnu većinu. Treći zadatak je da dođemo do prijeko potrebnog konsenzusa oko kadrovskog ekipiranja u pravosođu i potrebne većine za reformu izbornog zakonodavstva. Vjerujem nakon završetka velikih tema koje su opterećivale društvo stvaraju se preduslovi za relaksaciju odnosa i demokratski dijalog. Tačno je moraće svi po malo da podnesu žrtve da bi ostvarili cilj”, kazao je Bečić.

Adrijan Vuksanović iz HGI rekao je da su imali dobar i konstruktivan razgovor sa predsjednikom. 

Vidimo da ova kampanja protiče u drugačijoj atmosferi nego što smo navikli – rekao je on.  

Lider Force Genci Nimanbegu rekao je da je Milatoviću prenio poruku, da oni koji su konzistentno u politici žele dijalog. 

Vrijeme koje dolazi daće nam prostor za rješavanje pitanja koja do sada nismo mogli riješiti – istakao je Nimanbegu. 

Lider Pokreta Evropa Sad Milojko Spajić rekao je da će PES nastaviti konsultacije i poslije izbora, jer će, kako je rekao “biti najjača politička snaga koja će formirati vladu”

Ostavite komentar

Komentari (0)