test

Zirojević za Standard: Abazović ide u Beograd kod svog poslodavca, po mišljenje i zaduženja

A. Tahirović

29/06/2022

09:39

Portparol Socijaldemokrata Nikola Zirojević u izjavi za Standard je poručio da posjeta premijera Dritana Abazovića Beogradu, za cilj ima dobijanje političkog mišljenja i zaduženja. Zirojević smatra i da ona ima veze sa temeljnim ugovorom koji Vlada planira da potpiše sa Srpskom pravoslavnom crkvom, a koji je za Socijaldemokrate neprihvatljiv ukoliko bude na štetu interesa države i građana.

”Sasvim je očekivano da Abazović, poslušnik Aleksandra Vučića, nakon izvjesnog perioda od formiranja 43. Vlade, pođe kod svog mentora i poslodavca po političko mišljenje. Ciljevi svakako nijesu interes Crne Gore, već da Abazović dobije zaduženja – kad i koju verziju ugovora sa SPC da potpiše, šta da radi po pitanju ulaska Crne Gore u Otvoreni Balkan i slično”, naveo je Zirojević u izjavi za Standard.

Kada govorimo o ugovoru sa SPC, koji se u javnosti, kaže Zirojević, potpuno neosnovano naziva “temeljnim”, prema njegovim riječima, sasvim je jasno da se radi o jednoj velikoj izdaji interesa Crne Gore u korist interesa vjerske zajednice druge države, dok se u javnosti priča sasvim druga priča.

U svakom slučaju, poručuje, svaka forma ugovora koja, u jednom zarezu, bude na štetu Crne Gore i njenih interesa, za njih u Socijaldemokratama je u potpunosti neprihvatljiva.

”Što se Otvorenog Balkana tiče, Socijaldemokrate su svoj stav o toj inicijativi već sasvim jasno iznijele – protiv smo članstva Crne Gore u Otvorenom Balkanu. Jasno je ko ovo pitanje gura u vrh agende – onaj koji na taj način pokušava da ostvari dominantan politički i ekonomski uticaj na region, dakle Aleksandar Vučić, a u Crnoj Gori njegovi poslušnici, primarno oličeni u liku i djelu Dritana Abazovića i Vladimira Jokovića”, kazao je Zirojević.

Kada je riječ o prednostima i manama ove inicijative, Zirojević dodaje, da su mnogobrojne mane više puta iznijeli u javnost i vrlo ih ozbiljno argumentovali.

”Dok prednosti osim one čuvene premijerove “nema granica, nema šverca” nijesmo čuli. Socijaldemokrate, za razliku od zagovornika ove inicijative, svoj stav temelje upravo na ozbiljnoj analizi svih mogućih posljedica članstva Crne Gore u Otvorenom Balkanu”, zaključio je on.

Ostavite komentar

Komentari (0)