test

Roganović: U euforičnoj noći ne smijem da zaboravim Gojka Vučinić

StandardIT

17/01/2022

22:08

U noći velikog uspjeha, istorijskog za naš rukomet i sport, selektor “lavova” Zoran Roganović nije zaboravio bivšeg trenera golmana našeg nacionalnog tima Gojka Vučinića, koji je preminuo u aprilu prošle godine.

Poslije trijumfa nad Slovenijom u emotivnom govoru pomenuo je i čovjeka čiji doprinos je utkan u ovaj veliki rezultat.

“Fenomenalan je osjećaj napraviti ovako nešto sa ekipom koja je vrijedna ovoga svega. Pričali smo da ne postoje granice za njih. Prošli smo kroz pakao uoči ovog prvenstva i na njegovom početku. Ovo što smo preživjeli pokazatelj je koliko su momci mentalno jaki. Ponosan sam što vodim ovu ekipu zajedno sa Draškom koji je iznio veliki teret ovih dana i tokom priprema. U ovoj euforičnoj noći ne smijem da zaboravim ni Gojka Vučinića koji je isto bio sa nama jer je i za njega bilo sačuvano mjesto na našoj klupi”, rekao je u jednom dahu Roganović za RTCG.

Plasman u drugi krug ne zadovoljava naše ambicije.

“I dalje mislim da možemo više. Jesmo prvi put prošli u drugi krug, međutim pokazaćemo da da možemo da budemo jači. Siguran sam da će nam se vratiti još neki igrači. Osjećam da možemo da dobijemo još više snage i volje. Emotivna potrošnja je bila velika kao i fizička. Selimo se za Budimpeštu i nastavljamo ovu bajku.”

Problemi su ojačali tim u najvažnijim mečevima prvenstva.

“Kao da nas je Bog za ovo pripremao tokom kvalifikacija. Dosta puta smo imali jedan sastanak ili trening prije utakmica. Momci su odgovorili na svaki dogovor, ispunili svaki taktički zadatak. Mnogo mi je drago zbog njih, ali i navijača i ljudi u Crnoj Gori da konačno svi počnu da pričaju o našoj reprezentaciji”, zaključio je selektor Zoran Roganović.

Izvor (naslovna fotografija):

Zoran Roganović

Ostavite komentar

Komentari (0)