Abazović: Marija Vuković crnogorsku naciju učinila neizmjerno ponosnom

Atletičarka Marija Vuković je crnogorsku naciju učinila neizmjerno ponosnom i ne postoji nivo zahvalnosti koji joj se može iskazati da bude adekvatan onome što je ona učinila za Crnu Goru, poručio je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

On je, na svečanom prijemu u Vili Gorica, uručio rješenje srebrnoj sa Evropskog prvenstva u Minhenu o statusu sportiste sa vrhunskim reprezentativnim rezultatom, na osnovu kojeg stiče pravo na doživotnu mjesečnu naknadu.

Abazović je kazao da je Marijina medalja došla u pravo vrijeme, nakon puno rada i velikog zalaganja i žrtve koju je ona, njena porodica, Atletski savez i stručni štab podnio.

“Sport spaja ljude, ujedinjuje Crnu Goru. Mi smo sportska nacija i sve što treba da radimo jeste da damo punu podršku našim talentovanim ljudima, da učine sve nas radosnim i da se vrati sa najvećim odličjima dižući jako visoko crnogorsku zastavu na svim takmičenjima u Evropi i svijetu”, naveo je Abazović.

On se zahvalio i Joani Siomu što je tokom finala skoka u vis, iako je trener i drugih atletičara iz drugih država, nosila trenerku sa natpisom Montenegro.

“Bilo bi krajnje nepravedno da se ne apostrofira uloga Atletskog saveza, njegovog predsjednika za koga znam da uvijek insistira da se podrže atletika i Savez na svaki mogući način, kao i da će atletika u jednom trenutku učiniti Crnu Goru vrlo ponosnom sportskom nacijom”, rekao je Abazović.

On je istakao da će Vlada insistirati da se promijeni odnos prema Atletskom savezu i da se podrže svi crnogorski sportisti.

“Ne samo Marija Vuković, koja je učinila da se okrene točak i da se fokus stavi na atletiku, nego i još neki talentovani sportisti za koje vjerujemo da će na nekim narednim takmičenjima obradovati crnogorsku naciju”, dodao je Abazović.

Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević kazao je da je Vuković u Minhenu pokazala kako se reprezentuje Crna Gora.

On je istakao da je crnogorska rekorderka zaslužila nagradu.

“Vuković će sa napunjenih 35 godina biti nosilac tzv nacionalne sportske penzije. Mi na ovaj način ne želimo da te penzionišemo, već da ti damo mali znak pažnje. Želimo da i do 35, ali i poslije 35 godine, ostvaruješ vrhunske rezultate, kao sportista i kao trener”, rekao je Lalošević.

Vuković se zahvalila Abazoviću i Laloševiću na prijemu koji je organizovan u njenu čast.

“Svoj život posvetila sam skoku u vis i atletici. Sport kojim se bavim je surov i medalja je velika nagrada za koju se svi borimo. Dobiti priznanje i nacionalnu penziju je nešto veliko”, rekla je Vuković.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Jovaniću i pripadnicima njegove grupe blokirana isplata skoro 900.000...

Odluku o privremenoj blokadi bankovnih računa ovih optuženih za malverzacije u stečajnim postupcima donio je sudija za...

Danas novi sastanak šefova svih poslanika: Ima li dogovor...

Nije poznato gdje se stiglo sa pregovorima nakon prošlog sastanka i da li su stavovi o sudijama...

Nacija na zrnu graška: Prva prava srpska bajka

Djeca, kaže reklama u Novostima, s oduševljenjem reaguju na knjigu čim vide korice. (slika gore)

Abazović demantovao i da će Temeljni ugovor biti potpisan...

DPS izmisli nešto da skrene pažnju. Jedna te ista priča - rekao je Abazović.

SNIMAK RAZOBLIČIO KNEŽEVIĆEVU LAŽ, Martinović: Zastrašujuće je što bi...

Ivan Gardašević pritvoren je u srijedu popodne, po nalogu osnovnog državnog tužioca u Podgorici Harisa Šabotića, nakon...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare