test

„Ajkule” preko Mađarske do meča za 5. mjesto

Standard

26/07/2018

16:26

BCN2018/Deep Blue Media

Odlučio gol Đura Radovića s igračem više tri minuta prije kraja

Vaterpolisti Crne Gore boriće se za 5. mjesto na Evropskom prvenstvu u Barseloni.

U uzbudljivom prvom meču za plasman od 5. do 8. mjesta, „ajkule” su savladale Mađarsku sa 7:6, a gol odluke je tri minuta i šest sekundi prije kraja dao najmlađi reprezentativac, Đuro Radović.

Mađari su poveli iz kontre poslije dva minuta igre, ali potom nisu dali gol 12 i po minuta, pa je Crna Gora preokrenula na 3:1.

Bilo je i 4:2, 5:3 i 6:4, da bi rival golovima Danijela Anđala i Gerga Zalankija stigla do izjednačenja na polovini posljednje četvrtine.

Tada je isključen Balaž Erdelji, a ljevoruki Novljanin je to iskoristio i svojim drugim pogotkom prelomio meč. Mađarska je do kraja pokušala da izjednači, imala dva puta i igrača više, ali je odbrana sačuvala trijumf.

Aleksandar Radović je bio najefikasniji sa tri pogotka, njegov prezimenjak Đuro Radović je dao dva, a po jednom su se upisali Aleksandar Ivović i Draško Brguljan. Dejan Lazović je zaustavio pet šuteva.

MAĐARSKA – CRNA GORA 6:7 (1:2, 1:2, 2:2, 2:1)

Barselona – Bazen „Bernat Pikornelj”. Gledalaca: 800. Sudije: Paoleti (Italija), Buh (Španija). Igrač više: Mađarska 9 (3), Crna Gora 10 (4). Peterci: Crna Gora 1 (1).

Mađarska: Nađ (osam odbrana), Anđal 1, Manherc 1, Zalanki 2, Vamoš 1, Mezei, Janšik, Kovač 1, Erdelj, Batori, Bedo, Pol, Vogel.

Crna Gora: Lazović (pet odbrana), Brguljan 1, Drašković, Petković, Đ. Radović 2, A. Radović 3, Janović, Đurđić, Ivović 1, Mišić, Čučković, Spaić, Šćepanović.

Izvor (naslovna fotografija):

Aleksandar Radović je bio najefikasniji sa tri gola

Ostavite komentar

Komentari (0)