test

Budućnost hladi šampanjac: “Plavi” okrenuli “romantičare” i otišli na +15

Standard

03/06/2020

22:09

Sutjeska je odigrala tek 0:0 protiv Petrovca, a Budućnost je poklon iskoristila. “Plavi” su u gradskom derbiju na Starom Aerodromu srušili OFK Titograd 3:1 nakon preokreta i tako već nakon dva kola poslije pauze zbog korona virusa može se reći da su praktično riješili pitanje pobjednika.

Izabranici Mladena Milinkovića sada imaju čak 15 bodova prednosti i praktično je nemoguće da ovakvu prednost prokockaju u narednih 11 kola.

A, nije sve krenulo dobro za Podgoričane večeras. Nakon tri ogromne šanse Panajotisa Moraitisa u prvih 15 minuta stigao je šok na drugoj strani. Nakon centaršuta Brnovića loptu je glavom udario Pešukić, ali tako da je postigao evro autogol. Lopta je preskočila Dragojevića i završila u samom donjem ćošku gola. Bio je to 24. minut. Budućnost je nastavila u istom ritmu, a izjednačenje je stiglo u 40. minutu kada je Grbić iskoristio gužvu i nekako ugurao loptu u gol domaćina. U nastavku nastavila se dominacija Budućnosti koja je pitanje pobjednika riješila u 69. minutu. Draško Božović je namjestio loptu sa nekih 30-ak metara i pogodio pod prečku za veliku radost gostiju. Tačku na i stavio je Dejan Zarubica koji je u 87, svega nekoliko sekundi nakon što je ušao pogodio glavom za 3:1. Još jednom je sjajni napadač da je pravi džoker Budućnosti.

U ostalim mečevima – Iskra je na svom terenu lako savladala Kom (2:0) golovima Rogošića i Vukovića i tako se učvrstila na trećem mjestu na tabeli, dok je Podgorica u istorijskom meču u Pljevljima srušila Rudar 0:3. Večeras se pod Golubinjom igrao prvi meč pod reflektorima, ali to je čini se zasmetalo domaćinu koji nije imao šanse protiv raspoloženih gostiju iz Lješkopolja.

TELEKOM 1. CFL, 25. KOLO

OFK Titograd – Budućnost 1:3

(Periša Pešukić a.g. 24 – Petar Grbić 40, Draško Božović 69, Dejan Zarubica 87)

Sutjeska – Petrovac 0:0

Iskra – Kom 2:0

(Vladislav Rogošić penal 14, Ivan Vuković 36)

Rudar – Podgorica 0:3

(Nikola Vujnović 40, Matija Božanović 76, Balša Sekulić 90+1.)

Grbalj – Zeta 0:2

(Alfons Sopo 32, Armin Bošnjak 90+2.)

Izvor (naslovna fotografija):

Filip Filipović

Ostavite komentar

Komentari (0)